Imagini emoționante din Herson. Oamenii au oprit cu mâinile goale convoiul armatei din Federația Rusă

Imagini emoționante din Herson. Oamenii au oprit cu mâinile goale convoiul armatei din Federația Rusă

Ucraina încearcă să reziste armatei din Federația Rusă cu toate forțele. Militarii ripostează cu arme venite din Statele Unite ale Americii și din vestul Europei, civilii au pistoale și proiectile improvizate, iar când nu au nimic la îndemână încearcă să oprească atacatorii cu mâinile goale.

Cu mâinile goale, în fața tancurilor și camioanelor

Herson este primul mare oraș din Ucraina care a fost ocupat de forțele ruse, după mai multe zile de atacuri în valuri. Oamenii au trecut prin clipe de groază, dar acum lucrurile s-au mai liniștit. Au apă și mâncare și a revenit și energia electrică. Regulile în oraș sunt destul de stricte, iar localnicii știu că nu trebuie să-i provoace pe ruși. Nu se strâng în grupuri, nu conduc mașinile cu viteză și se supun controalelor.

Au existat zvonuri că în oraș au apărut deja primele camioane cu rușii care vor înlocui de la conducere actuali oficiali din localitate.

Și totuși oamenii nu și-au pierdut speranța că rușii nu vor reuși să-și impună politica. Și sunt foarte hotărâți. Dovadă stau imaginile când un convoi de camioane al armatei ruse a fost oprit de localnici, cu mâinile goale. I-au implorat să plece acasă, iar unii dintre ei s-au așezat pe jos, chiar la roțile bolizilor.

Militarii ruși au avut un moment de ezitare și ,deși mergeau cu viteză, au oprit în fața oamenilor. La un moment dat au tras focuri de avertisment în aer și până la urmă, prin forța camioanelor, au reușit să treacă.

Sâmbătă, localnicii au început să protesteze și le-au cerut rușilor să plece din oraș. „În Herson, oamenii au ieșit și să protesteze împotriva ocupației #rusești. Ocupanții încearcă să împrăștie mitingul cu focuri în aer”, a scris canalul NEXTA.

În timpul filmării se aud focuri de armă, dar oamenii au spus că nu se tem și că nu vor pleca de pe stradă.

Razboi Rusia - Ucraina live text

Citește și: