Apple lucrează la cel mai deștept mod pentru a-ți proteja banii din cont, cardurile virtuale

Apple lucrează la cel mai deștept mod pentru a-ți proteja banii din cont, cardurile virtuale

Dacă ești utilizator de servicii Apple cu experiență, este foarte probabil să fi auzit de Apple Pay și, eventual, de Apple Card. Deși în România nu-ți poți achiziționa încă un card adevărat de la gigantul din Cupertino, Apple Pay funcționează de minune.

În această săptămâna, Apple a dezvăluit prima versiune beta de iOS 16. După cum era de așteptat, câteva funcții noi au făcut deja înconjurul internetului, dar există mai multe aspecte fascinante care fie vor ajunge în lumina reflectoarelor cu scurt timp înainte de lansarea efectivă a sistemului de operare, fie le vom putea experimenta doar odată cu lansarea viitorului iPhone. Nu de alta, dar viitorul telefon Apple va veni cu iOS 16 din fabrică.

Cardurile virtuale, o soluție mai deșteaptă decât crezi

În speranța micșorării semnificative a tentativelor de fraudă prin intermediul internetului, Apple a luat hotărârea să introducă un mecanism de carduri virtuale în iOS 16. Astfel, indiferent cât de multe plăți ai de făcut într-o zi sau câte achiziții de la distanță, poți sta liniștit datorită faptului că nimeni nu ți-a văzut cardul adevărat, cel pe care îți intră salariul sau îți pui economiile.

Întregul sistem se ascunde în spatele unui card virtual și, de cele mai multe ori, acesta este de unică folosință. Este un card pe care gigantul din Cupertino ți-l pune la dispoziție în funcție de regiunea de pe glob în care te afli și care, indiferent cum o întorci, funcționează exact cum te-ai aștepta, doar că este temporar.

Datele legate de tranzacții se vor păstra în continuare în aplicația originală a băncii, dar nu vei mai folosi cardul emis de bancă. În final, dacă te încântă sistemul detaliat mai sus, îl vei putea utiliza imediat după lansarea versiunii finale de iOS 16. Cardul virtual va funcționa fără să tastezi niciun fel de date de identificare, pentru că informațiile sale se ascund în Apple Pay și în browserul de internet Safari, fiind astfel completate automat în cazul efectuării unei plăți cu telefonul.