Aplicațiile tale favorite de Android ajung pe Windows 11: ce trebuie să știi

Aplicațiile tale favorite de Android ajung pe Windows 11: ce trebuie să știi

A durat câteva luni după lansare, dar Microsoft pune la dispoziție, în sfârșit, aplicațiile Android disponibile pentru majoritatea utilizatorilor Windows 11.

După cum a promis în ianuarie, compania lansează prima sa actualizare majoră pentru Windows 11 cu o „previzualizare” Amazon Appstore pentru utilizatorii americani. Lansarea preliminară oferă aproximativ o mie de aplicații, inclusiv aplicațiile Audible și Kindle ale Amazon, precum și titluri terțe precum Lords Mobile și Khan Academy Kids. Selecția nu se va compara cu Google Play Store, dar ar trebui să creeze o armonie între computer și telefon.

Noutăți pe Windows 11

Upgrade-ul oferă îmbunătățiri ale sistemului de operare dincolo de suportul Android. Bara de activități Windows 11 le permite utilizatorilor Teams să dezactiveze rapid apelurile sau să partajeze orice fereastră.

De asemenea, data și ora sunt afișate acum și pe un al doilea monitor, în timp ce componenta barei de activități a widget-ului meteo arată informații live. Microsoft a reînnoit, de asemenea, Media Player, concentrându-se pe o bibliotecă de muzică „cu funcții complete”, în timp ce Notepad oferă o interfață reproiectată cu un mod întunecat, meniuri mai simple și funcții precum anularea pe mai multe niveluri.

Aceste actualizări probabil nu te vor influența să instalezi Windows 11. Totuși, ele ajută Microsoft să își îndeplinească promisiunile făcute când a dezvăluit software-ul anul trecut.

Odată cu actualizarea de Windows 11 care este disponibilă din februarie, în Microsoft Store vor ajunge, așadar, aplicații de Android. În teorie, nu trebuie să percepi performanța lor ca fiind perfectă, ci, mai degrabă, ca pe un beta public, pe care orice utilizator îl poate experimenta.

Noua versiune de Windows 11 va include și alte particularități utile pentru cei care nu sunt fascinați de ideea de a rula TikTok sau Instagram pe laptop. Pe zona de taskbar se vor introduce câteva funcții noi,  inclusiv un buton pentru a pune rapid pe silențios sau mut diverse apeluri, independent de aplicație. Partajarea ferestrelor va fi mai facilă, iar dacă te-a plictisit de Windows Media Player și Notepad, acestea vor avea parte de un upgrade vizual.