Cum intri în Safe Mode pe Windows 11 și repari majoritatea problemelor cu sistemul

Cum intri în Safe Mode pe Windows 11 și repari majoritatea problemelor cu sistemul

Windows 11 este un sistem de operare destul de fiabil și rezonabil din prisma performanței. Asta nu înseamnă însă că este perfect și nu este exclus să ai nevoie să știi cum intri în Safe Mode.

În ultimul deceniu, Microsoft a început să facă o treabă din ce în ce mai decentă cu ale sale sisteme de operare. Windows 10 și Windows 11 sunt suficient de fiabile încât să nu-ți strice ziua și să profite la maxim de resursele tale hardware. În același timp, în funcție de configurația hardware sau de programele pe care obișnuiești să ți le instalezi/rulezi, eventualele probleme de stabilitate sunt inevitabile.

Dacă înveți cum intri în Safe Mode pe Windows 11, poți elimina rapid eventuale probleme. Poți dezinstala programe problematice, poți dezactiva diverse componente hardware sau, eventual, poți dezinstala o actualizare din Windows care nu a funcționat cum ar trebuie. Din păcate, nu mai este atât de ușor să pornești un PC în Safe Mode precum în urmă cu un deceniu.

Cum intri în Safe Mode, dacă folosești un PC cu Windows 11

În mod previzibil, sunt mai multe moduri de a ajunge în Safe Mode, dar îl voi detalia pe cel mai prietenos dintre ele, care nu implică foarte multă viteză și combinații de taste. Începi prin a face click pe Start, a opta pentru Power și, în timp ce ții tasta Shift apăsată, accesezi Restart. Ca alternativă, poți intra în Settings la secțiunea System din stânga, faci click pe Recovery în dreapta și, din noua fereastră, alegi Restart Now. S-ar putea să ți se ceară o solicitare suplimentară, dar ideea este să alegi, din nou, Restart Now.

După restart, te vei confrunta cu o fereastră precum cea de mai jos, cu un fond albastru. De aici, te interesează Troubleshoot, pentru că vrei să remediezi niște probleme cu PC-ul. Din noul ecran alegi Advanced Options și, ulterior, Startup Settings. Repornești din nou sistemul printr-un click pe Restart. Imediat ar trebui să-ți apară un meniu cu nouă opțiuni. Pe tine te interesează Enable Safe Mode pe care îl activezi prin apăsarea tastei 4 sau F4. Alternativa este Enable Safe Mode with Networking dacă îți trebuie și internet sau o conexiune la rețea în Safe Mode. Asta implică să apeși 5 sau F5. Aștepți câteva secunde sau minute și ai rezolvat cazul.

Citește și: