28 ian. 2022 | 06:30

Aplicațiile tale preferate de pe telefon, în Windows 11: când vei putea testa jocuri și programe de Android pe PC

ACTUALITATE
Aplicațiile tale preferate de pe telefon, în Windows 11: când vei putea testa jocuri și programe de Android pe PC

Încă de la primele versiuni beta de Windows 11, o parte semnificativă din marketingul Microsoft a gravitat în jurul compatibilității noului sistem de operare cu aplicații de Android. Acea funcție nu a fost însă disponibilă de la început.

Dacă ai o curiozitate pe marginea posibilității de rula jocurile și aplicațiile tale preferate de pe telefon pe un PC cu Windows, de luna viitoare, nu vei mai fi nevoit să apelezi la o mașină virtuală sau alte artificii software pentru a-ți atinge scopul. În schimb, va fi suficient să ai instalată cea mai recentă versiune de Windows 11, ultimul sistem de operare de la Microsoft. Confirmarea pe marginea acestui subiect a venit de la Panos Panay, șeful diviziei de Windows și Dispozitive din cadrul gigantului din Redmond, printr-o postare pe blogul oficial al Microsoft.

Aplicațiile de Android vin pe Windows 11

Odată cu actualizarea de Windows 11 care va fi disponibilă în februarie 2022, luna viitoare, în Microsoft Store vor ajunge aplicații de Android. În teorie, nu trebuie să percepi performanța lor ca fiind perfectă, ci, mai degrabă, ca pe un beta public, pe care orice utilizator îl poate experimenta. Nu este clar câte aplicații vor ajunge în magazinului virtual sau din ce categorii vor face parte, dar se pare că vor fi unele pe care le găsești în Amazon AppStore.

Noua versiune de Windows 11 va include și alte particularități utile pentru cei care nu sunt fascinați de ideea de a rula TikTok sau Instagram pe laptop. Pe zona de taskbar se vor introduce câteva funcții noi,  inclusiv un buton pentru a pune rapid pe silențios sau mut diverse apeluri, independent de aplicație. Partajarea ferestrelor va fi mai facilă, iar dacă te-a plictisit de Windows Media Player și Notepad, acestea vor avea parte de un upgrade vizual.

Ca un detaliu de fond important, dacă ai tot amânat să-ți instalezi Windows 11, vezi că nu mai ai prea mult timp disponibil în care tranziția gratuită de la un sistem de operare la altul să fie posibilă. În teorie, ar fi trebuit să ai timp până la jumătate acestui an, dar termenul pare că se micșorează, din cuvintele directorului Microsoft. Imediat după, vei fi nevoit să plătești pentru acest privilegiu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele