23 oct. 2022 | 00:46

Aparatul electric care îți dă contorul peste cap dacă îl lași în priză peste noapte, trebuie să iei măsuri urgent

CHESTII
Aparatul electric care îți dă contorul peste cap dacă îl lași în priză peste noapte, trebuie să iei măsuri urgent

În actuala criză în care valorile facturilor vin ca și cum ai deține o uzină și nu un apartament, este bine să știi care este aparatul electric pe care este recomandat să îl scoți din priză atunci când nu îl folosești.

Chiar dacă cel mai mare consumator de curent electric din casa fiecărui om este frigiderul, acest obiect electrocasnic este indispensabil în viața de zi cu zi. În trecut am mai facut referire în diferite articole despre consumatori pe care nu îi sesizezi precum televizorul care, în timp, te face să simți la buzunar, mai există și alte aparate electrice pe care este recomandat să le scoți din priză atunci când nu le utilizezi.

Unul dintre acestea este încărcătorul telefonului. Ca mulți alții, cu siguranță încărcătorul telefonului tău stă în priză chiar dacă este atașat sau nu smartphone-ul de el. Ceea ce trebuie să știi este faptul că acesta continuă să consume, chiar dacă nu încarcă bateria dispozitivului tău.

Vezi și: Cum îți încarci corect noul telefon și de ce să nu folosești încărcătorul ”de zece ani”

Aparatul electric care consumă fără să realizezi

Puțini sunt cei care realizează că acest obiect mic, poate aduce un consum semnificativ dacă este calculat pe o perioadă mai mare de timp. Chiar dacă te gândești că acest mic obiect nu poate avea un consum foarte mare, gândul în sine este o mare greșeală, mai ales în actualele vremuri în care atât prețul curentului electric, cât și cel al gazului a atins valori record.

Recomandat este ca, de fiecare dată când încărcătorul telefonului tău nu este utilizat, acesta să fie scos din priză. Chiar dacă nu are un telefon atașat de el, consumul continuă să existe, iar în cazul încărcătorului, consumul mediu este de aproximativ 0,1 W. Chiar dacă este o valoare mică, așa cum menționam anterior, calculat pe o perioadă de timp îndelungată, reprezintă o sumă de bani pe care o scoți din buzunar fără a-ți aduce vreun avantaj. Chiar dacă este un gest mic, care îți ia doar câteva secunde să îl faci, vei observa că pe termen lung, îți va aduce economii considerabile.

Vezi și: Cele 10 aparate care îți umflă factura la curent: cum faci economie cu investiții simple în electrocasnice deștepte