29 mart. 2022 | 10:43

Anonymous publică un ordin secret dat de Ministerul rus al Apărării. Ce pregătește Rusia

ULTIMA ORĂ
Anonymous publică un ordin secret dat de Ministerul rus al Apărării. Ce pregătește Rusia

Gruparea de hackeri Anonymous, care a declarat război regimului lui Vladimir Putin, a spart baza de date a Ministerului rus al Apărării și a publicat un document secret cu privire la înregistrarea unor filmulețe video „false“ despre armata ucraineană. Când a fost dat ordinul și ce prevede el, afli în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Un ordin secret al Ministerului rus al Apărării, publicat de Anonymous

Grupul de hackeri Anonymous a spart baza de date a Ministerului Apărării din Rusia și a publicat, pe 28 martie, un ordin secret despre Ucraina, semnat de ministrul adjunct al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov.

Potrivit documentului, se pare că Rusia pregătește o serie de videoclipuri și imagini false, cu scopul de a discredita armata Ucrainei în legătură cu creșterea cazurilor de predare a personalului militar rus. Concret, videoclipurile ar trebui să conțină fragmente în care soldații Forțelor Armate ale Ucrainei își bat joc de „prizonierii de război ruși“.

Ordinul a fost semnat de Bulgakov pe 21 martie și cuprinde următoarele subpuncte:

  1. Elaborați și distribuiți o serie de materiale video care demonstrează comportamentul inuman al personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și al formațiunilor naționaliste de pe teritoriul Ucrainei în legătură cu prizonierii care și-au exprimat dorința voluntară de a se preda;
  2. Elaborați și distribuiți o serie de materiale grafice cu dovezi care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu rușii luați ostatici De asemenea, să fie negat faptul că Forțele Armate ale Federației Ruse folosesc militari aflați în termen;
  3. Să se elaboreze suport informațional al materialelor care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenția de la Geneva privind tratarea prizonierilor de război.

Citește și: De ce a dispărut ministrul rus al Apărării. Explicația Kremlinului. Oficialul a apărut în public după aproape două săptămâni

Serghei Şoigu nu mai semnează ordinele de ministru

Rețeaua a atras, de asemenea, atenția asupra unui aspect de-a dreptul interesant, și anume că ordinul a fost semnat de ministrul interimar al Apărării, generalul Dmitri Bulgakov și nu de Serghei Șoigu, care a dispărut pe la jumătatea lunii martie, apărând o singură dată în public.

Anonymous, care se află într-un război cibernetic împotriva țării conduse de Putin, de când liderul rus a lansat o „operațiune militară specială“ în Ucraina, și-a intensificat acţiunile de destabilizare a Guvernului rus şi de sensibilizare a poporului cu privire la propaganda Kremlinului şi statului rus.

Anterior, gruparea de hackeri Anonymous a anunțat că a furat şi difuzat pe internet 820 de gigaocteţi de date confidenţiale de la autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor (Roskomnadzor).