24 mart. 2022 | 16:00

De ce a dispărut ministrul rus al Apărării. Explicația Kremlinului. Oficialul a apărut în public după aproape două săptămâni

ULTIMA ORĂ
De ce a dispărut ministrul rus al Apărării. Explicația Kremlinului. Oficialul a apărut în public după aproape două săptămâni

Kremlinul reacționează la „dispariția“ ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, din spațiul public de aproape două săptămâni, spunând că oficialul „are multe griji în acest moment“. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus, de asemenea, că „nu este momentul pentru activitate media“, comentând astfel zvonurile potrivit cărora ministrul ar avea probleme de sănătate. Mai multe detalii, în continuare.

Kremlinului elucidează „dispariția“ ministrului rus al Apărării

UPDATE 16:10 – Ministrul rus al Apărării şi-a făcut apariţia în public după aproape două săptămâni

Serghei Șoigu a apărut joi într-o scurtă înregistrare video publicată de presa de stat rusă, după ce nu a mai fost văzut în public în ultimele 12 zile, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat joi „dispariția“ ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, din spațiul public, spunând că acesta nu organizează evenimente publice pentru că „are multe griji“, fiind ocupat cu Ucraina.

„Ministrul Apărării are multe griji în acest moment, nu este momentul pentru activitate media. Acest lucru este destul de ușor de înțeles“, așa a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului zvonurile despre problemele de sănătate ale ministrului, transmite RIA Novosti.

Presa a observat că Serghei Șoigu nu a mai apărut în spațiul public de 12 zile, lucru care a condus la speculații privind starea sa de sănătate.

Citește și: Primul politician care pleacă de lângă Vladimir Putin. Un comisar rus și-a dat demisia și a plecat din țară

Serghei Şoigu are probleme cardiace?

Întrebat joi, la conferința zilnică de presă, dacă Serghei Șoigu are probleme de sănătate, Peskov a sfătuit mass-media să adreseze această problemă Ministerului Apărării.

Ultima apariţie publică a ministrului rus al Apărării a fost consemnată pe 11 martie, când a avut o discuţie telefonică cu omologul turc, Hulusi Akar. În aceeași zi, Ministerul Apărării a difuzat un videoclip care îl prezintă pe Şoigu în timpul unei vizite la Spitalul clinic militar central al armatei ruse, unde înmânează decoraţii militarilor răniţi în luptele din Ucraina.

Şoigu nu evita mai niciodată atenția presei, fapt pentru care nu-i de mirare că „dispariția“ sa din spațiul public vreme de aproape două săptămâni a provocat rumori. Înainte de 11 martie, evenimentele la care ministrul rus participa personal aveau loc la fiecare câteva zile.

Surse neconfirmate au afirmat, sub protecția anonimatului, că oficialul rus cu care se sfătuiește Vladimir Putin ar avea probleme cardiace. Pe această temă nu au existat însă comentarii din partea Ministerului Apărării din Rusia.