Hackerii Anonymous dau lovitura de grație lui Putin: Banca Centrală a Rusiei, cea mai recentă victimă

Hackerii Anonymous dau lovitura de grație lui Putin: Banca Centrală a Rusiei, cea mai recentă victimă

Această dimineață a început cu un anunț foarte important din partea grupului internațional de hackeri Anonymous. Colectivul a dezvăluit pe pagina de Twitter a organizației că tocmai a reușit să transforme Banca Centrală a Rusiei în cea mai recentă victimă a războiului cibernetic intentat lui Vladimir Putin.

Încă de la începutul războiului din Ucraina, hackerii din grupului Anonymous și-au unit din nou forțele pentru a oferi un răspuns invaziei din partea Rusiei. În doar câteva săptămâni, victoriile obținute de hackeri nu au fost deloc neglijabile, dar cea mai recentă s-ar putea să fie și cea mai relevantă.

Banca Centrală a Rusiei, atacată de hackerii Anonymous

Conform informațiilor publicate pe contul oficial de Twitter al Anonymous, grupul de hackeri a reușit să spargă serverele Băncii Centrale a Rusiei, echivalentul BNR din țara lui Putin. Deși nu au fost încă dezvăluite toate consecințele atacului, conform informațiilor furnizate de hackeri, au fost obținute nu mai puțin de 35.000 de documente ce urmează să fie publicate pe internet. Dacă promisiunea va fi respectată, acestea ar trebui să ajungă online în următoarele 48 de ore.

Deși astfel de afirmații nu prea pot fi verificate, în lipsa documentelor care atestă atacul, practicile Anonymous au făcut numeroase victime în trecut și este improbabil ca situația prezentată acum pe rețeaua de microblogging să nu fie autentică. Conform informațiilor furnizate de colectivul de hackeri, unele documente obținute în atacul la adresa Băncii Centrale a Rusiei conțin ”înțelegeri secrete” ce vor fi făcute publice până la finele acestei săptămâni.

”Colectivul Anonymous a piratat Banca Centrală a Rusiei. Peste 35.000 de fișiere vor fi publicate în 48 de ore, cu acorduri secrete”, au transmis hackerii prin intermediul contului de Twitter. Cu aceeași ocazie, au mai fost sparte și site-urile unor importante companii internaționale care au refuzat, până la această oră, să întrerupă activitățile din Rusia. ”http://auchan.ru | DOWN http://leroymerlin.ru | DOWN http://decathlon.ru | DOWN”, a transmis Anonymous.

Atacul la adresa site-urilor menționate mai sus vine după un apel anterior al grupului de hackeri ce a vizat companiile străine care continuă să facă afaceri în țara lui Putin. ”Să vă opriți imediat activitatea în Rusia dacă vă este milă de oamenii nevinovați care sunt masacrați violent în Ucraina. Timpul se scurge. Noi nu iertăm. Noi nu uităm”, scrie News.ro.