Serghei Șoigu a apărut în public. Clipul care îl arată pe ministrul rus al Apărării în viață

Serghei Șoigu a apărut în public. Clipul care îl arată pe ministrul rus al Apărării în viață

După două săptămâni de speculații și întrebări despre dispariția ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, Rusia a lansat un clip în care omul lui Putin se adresează generalilor superiori. Citind de pe o foaie, oficialul rus a vorbit despre furnizarea de arme trupelor din Ucraina. În ultimele zile, jurnaliștii de investigație au precizat că Șoigu ar avea probleme de sănătate sau că a suferit un atac de cord.

Imagini cu Serghei Șoigu în viață

Moscova a difuzat imagini cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, după ce presa rusă l-a dat dispărut de aproape două săptămâni pe fondul invaziei Ucrainei de către Rusia. Agenția de știri de stat RIA Novosti a publicat un videoclip online în care îl arată pe președintele Vladimir Putin vorbind cu consilierii săi, ministrul Apărării apărând pe un ecran în colțul de sus. RIA Novosti a precizat că întâlnirea a avut loc pentru a discuta despre războiul din Ucraina şi sancţiunile impuse Rusiei (Vezi VIDEO mai jos).

Ministrul rus al Apărării și-a făcut aparația după două săptămâni de speculații

Clipul a fost difuzat după ce Agentstvo, o agenție de știri de investigație, a detaliat că Șoigu, în vârstă de 66 de ani, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin, nu a apărut în public din 11 martie.

Înainte ca ministrul rus al Apărării să reapară în public, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că motivul pentru care Șoigu nu a fost văzut până acum sunt preocupările pentru conflictul în curs.

„Ministrul Apărării are acum multe griji, după cum înțelegeți. O operațiune militară specială este în desfășurare”, a spus Peskov reporterilor, întrebat despre Șoigu, a informat RIA Novosti. „Desigur, acum nu este chiar momentul pentru activitate media”, a completat purtătorul de cuvânt rus.

Întâlnire importantă despre războiul din Ucraina

Agenția TASS a relatat că Serghei Șoigu a participat la o întrevedere importantă despre furnizarea de arme avansate pe frontul de luptă din Ucraina. Ministrul rus al Apărării ar fi vorbit despre „complexe robotizate, suport informațional și echipamente de război electronic și, desigur, logistică, așa cum a fost întotdeauna cazul”, potrivit agenției de presă.

„Ținând cont de provocările cu care ne confruntăm astăzi, ne mișcăm conform planului în implementarea contractului privind achizițiile de stat pentru apărare”, ar fi continuat Șoigu.

Mâna dreaptă a lui Putin ar avea probleme cu inima

Jurnaliștii ruși au relatat că un posibil motiv pentru absența lui Șoigu a fost că acesta are probleme cardiace. Unele zvonuri au sugerat, de asemenea, că oficialul rus ar putea fi în arest la domiciliu. De precizat că profilul lui Sergei Șoigu de pe site-ul Ministerului Apărării nu fusese actualizat din 11 martie, ultima dată când fusese văzut în public.

Citește și: