Actorul cu cele mai multe apariții în seria James Bond: recordul nu e deținut de Daniel Craig sau Sean Connery

Actorul cu cele mai multe apariții în seria James Bond: recordul nu e deținut de Daniel Craig sau Sean Connery

Seria James Bond continuă să se laude cu o gamă impresionantă de actori care au interpretat personaje recurente în franciza 007. Cu toate astea, unul singur, dintre aceștia, deține recordul celor mai multe apariții.

Oricât ai fi de tentat să crezi asta, nu vorbim despre Daniel Craig, a cărui recentă interpretare a lui James Bond, în No Time To Die, a fost a cincea din cariera sa, dar și ultima. Și, deși atât Sean Connery, cât și Roger Moore l-au interpretat pe 007 în șapte filme fiecare, niciunul nu se numără printre actorii cu cele mai multe apariții în seria James Bond.

Membrii distribuției cu o prezență substanțială în franciza James Bond sunt cei care au jucat rolurile a trei dintre colegii lui 007, și anume personajele cunoscute ca M, Q și Miss Moneypenny. Aceste personaje au apărut în majoritatea filmelor Bond, de la început, în anii 1960, până în prezent, în No Time To Die, din 2021.

Unul dintre cei mai longevivi actori din franciză este Bernard Lee, care a jucat rolul lui M în unsprezece filme 007, păstrându-și rolul până la moartea sa, în 1981. În aceeași situație se află și Lois Maxwell, care a interpretat-o ​​pe Moneypenny în 14 filme, cu toate că, însumat, ea nu a apărut în franciză mai mult de două ore.

Cel mai longeviv actor din seria James Bond

Chiar și așa, actorul cu cele mai multe apariții în franciza James Bond aeste Desmond Llewelyn, care a jucat rolul lui Q în 17 filme, pe parcursul a patru decenii. Înțelepciunea lui Llewelyn, ca actor, s-a revărsat perfect în portretizarea lui Q. El a dominat epoca secolului XX a 007 și a oferit seriei un nivel de continuitate pe care niciun alt actor nu a reușit să-l atingă.

Așa cum bine îți amintești, Llewelyn avea datoria de a le prezenta agenților 007 colecția impresionantă de gadget-uri, dar și autoturisme BMW sau Aston Martin, echipate gata pentru misiunile aventuroase de spionaj ale lui Bond.

Desmond Llewelyn james bond
Desmond Llewelyn