A apărut varianta mai grea la Wordle, jocul care a făcut senzație pe internet: cum se joacă Squabble

A apărut varianta mai grea la Wordle, jocul care a făcut senzație pe internet: cum se joacă Squabble

Wordle este un joc foarte popular în ultimele luni. Oferă jucătorilor un puzzle de cuvinte foarte simplu, pentru a-ți pune creierul la contribuție. Un antrenament util, pentru câteva minute, în fiecare zi.

Mai exact, Wordle este un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere a ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

De ce are Wordle atâta success? Pentru că are reguli simple și este distractiv, dar te și face să îți pui mintea la contribuție. Provocarea este că în engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

Squabble, un Wordle mai complicat

Așa cum este adesea cazul, fenomenul Wordle a stimulat o mulțime de imitatori. Așa a apărut Squabble.

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre jocul Squabble este că este rapid. Cu adevărat, foarte rapid. Una dintre avantajele la Wordle este că poți juca în ritmul tău, deliberând ore în șir posibile soluții. Aceasta nu este o opțiune cu Squabble, care, în schimb, te obligă să joci atât împotriva adversarilor umani, cât și împotriva ceasului.

Așadar, Squabble te pune în față cu alți jucători. Va trebui să introduci rapid ipotezele, chiar dacă mai ai doar câteva încercări de a găsi cuvântul corect de cinci litere.

Squabble are un ritm alert, dar în rest este Wordle-ul cu care te-ai obișnuit deja. Ai litere verzi, litere galbene și cuvinte din cinci litere care ar trebui să fie evidente (dar de obicei nu sunt).

Rezultatul final este un joc care este atât similar, cât și foarte diferit de Wordle, dar care s-ar putea foarte bine să-și creeze propria nișă chiar și printre multele clone care au apărut recent.

Citește și:
Etichete: