Ce este Wordle, cel mai nou joc devenit viral: cum îl accesezi și de ce NU este în AppStore sau Google Play

Ce este Wordle, cel mai nou joc devenit viral: cum îl accesezi și de ce NU este în AppStore sau Google Play

Un nou joc face valuri la nivel global. Este intitulat Wordle și nu există în Google Play sau Apple AppStore, deși găsești o sumedenie de clone și tentative de fraudă în magazinele virtuale de la Google și Apple.

În timp ce cineva a venit cu o idee originală, o sumedenie de clone ce maschează tentative de îmbogățire rapidă nu au întârziat să apară. De această dată sunt ancorate în Wordle, un joc fascinant de simplu construit ca o aplicație web. Cu alte cuvinte, îl poți experimenta doar prin intermediul browserului de internet, indiferent dacă ești la laptop sau stai cu ochii în telefon. Nu se instalează.

În mod regretabil, din momentul în care Wordle a devenit viral, a inspirat o serie stufoasă de clone încărcate de reclame, aplicații pline de malware și adware pentru telefonul tău cu Android sau iOS. Este trist. Din fericire, cel puțin când vine vorba de Apple, gigantul din Cupertino se pare că a fost mai eficient, iar la mijlocul acestei săptămâni a șters majoritatea copiilor de Wordle din magazinul său virtual. Cel puțin momentan, Google nu a adoptat o atitudine similară, la fel de radicală.

Cum te joci Wordle, unde îl găsești

Dacă vrei să te joci titlul viral al momentului, accesează această pagină web – powerlanguage.co.uk/wordle și apucă-te de treabă. Dacă vezi un alt link pentru a ajuns la joc, nu-l accesa. Probabil că ascunde o potențială infecție cu malware sau, în cel mai ”optimist” caz, foarte multe reclame. Practic, cineva, undeva se îmbogățește de pe urma unei experiențe care a fost gândită de la început pentru a fi gratuită.

Jocul e simplu. Pe ecran îți apar șase rânduri cu câte cinci pătrate. Acolo poți tasta câte un cuvânt de maxim cinci litere. Practic, trebuie să ghicești cuvântul zilei la care s-au gândit creatorii jocului. Dintr-un punct de vedere, este un fel de ”spânzurătoarea”. Când tastezi un cuvânt care are una sau mai multe litere din cuvântul pe care trebuie să-l ghicești, acele litere devin verzi. Având în vedere că sunt șase linii în total, ai cinci șanse să nimerești cuvântul. Nu-ți poți crea un cont, dar ți se salvează istoricul în aplicație web și poți vedea cum ai progresat. Îți poți și partaja performanța online.

Wordle screen capture