Valoarea Dogecoin a explodat, din nou: Elon Musk ”se joacă” iar cu criptomonedele

Valoarea Dogecoin a explodat, din nou: Elon Musk ”se joacă” iar cu criptomonedele

Elon Musk a dezvoltat în ultimul an o fascinație pentru Dogecoin, criptomoneda apărută dintr-o glumă, în urmă cu câțiva ani. Acum, o altă postare pe Twitter a șefului Tesla a dus la o explozie de interes pentru moneda virtuală.

În 2013, dintr-o glumă, un grup grup de prieteni a inventat Dogecoin. Acum, în mai puțin de o zi, a crescut cu până la 30% după ce Elon Musk a anunțat că unele ”mărfuri” produse de Tesla vor putea fi achiziționate cu ajutorul acestei criptomonede. Postarea originală o poți vedea mai jos și include doar câteva cuvinte, cu concluzia ”Vedem cum merge”.

Elon Musk, fan Dogecoin

Cel mai bogat om din lume s-a ferit să ofere alte detalii legate de afinitatea sa pentru criptomonede sau legate de Dogecoin în special. Nici măcar nu este clar despre ce marfă realizată sub brandul Tesla este vorba. Important este că gestul lui Musk s-a simțit la bani. Criptomoneda a sărit până la 0,2 dolari, ca ulterior să piardă o parte din avansul inițial. La momentul redactării acestui material, a scăzut până la 0,18 dolari, cu aproximativ 20% peste valoare de tranzacționare de luni, de exemplu.

Ca referință, Dogecoin este o monedă virtuală derivată din Litecoin. A fost creată în 2013 de programatorii americani Billy Markus și Jackson Palmer, ca o alternativă “amuzantă” și accesibilă la bitcoin. Sigla monedei este reprezentată de un câine din rasa Shibu Inu devenit faimos pe internet cu ajutorul meme-ului Doge.

Elon Musk este un mare fan Dogecoin, iar în luna mai a acestui an a anunțat că va începe o colaborare cu creatorii monedei digitale cu scopul optimizării sistemului de tranzacții. Nu de alta, dar acestea sunt efectuate într-o manieră foarte ineficientă energetic și, în mod regretabil, contribuie la încălzirea globală și schimbările climatice.

Citește și: