Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

Atunci când vorbim despre criptomonede, tuturor ne vine în minte un singur gând: Bitcoin. Totuși, în timp ce ne lăsăm captivați de cea mai populară criptomonedă din lume, alte monede digitale prind avânt și recuperează teren. Una dintre ele este Dogecoin.

Robinhood, compania care a contribuit considerabil la popularizarea tranzacționării acțiunilor în ultimii ani, a înregistrat o creștere atât de mare a tranzacțiilor Dogecoin în acest an încât a inclus un risc specific în prospectul IPO legat de criptomonedă.

Compania a declarat joi că Dogecoin a reprezentat 34% din veniturile sale bazate pe tranzacții în criptomonede, conform analizei datelor financiare aferente primului trimestru din acest an.

Veniturile derivate din Dogecoin au reprezentat 6% din veniturile totale ale companiei în perioada respectivă, în timp ce cripto-ul a reprezentat 17%. Aplicația de tranzacționare oferă șapte monede digitale diferite, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Acest lucru reprezintă cu adevărat o surpriză. De ce? Pentru că, paradoxal, toții ochii sunt ațintiți spre Bitcoin – regina criptomonedelor. Iată că, din spate, vin și alte active criptografice despre care unii investitori cred că vor detrona regina.

De a crescut Dogecoin

E important, totuși, să menționăm faptul că mesajele de pe rețelele sociale ale lui Musk din ultimul an au avut o influență excesivă asupra prețurilor Dogecoin-ului și Bitcoin-ului. Acest lucru sugerează că, oricât de multe cunoștințe ar deține investitorii, adevărul este că nimeni nu poate prezice, cu adevărat, cum va evolua această piață a activelor digitale, care momentan este caracterizată de o volatilitate extremă.

O mare parte din această creștere a Dogecoin a coincis cu un val de tweet-uri despre Dogecoin, de la CEO-ul Tesla Elon Musk , care joi a scris pe Twitter „Eliberează Doge!”

Robinhood a spus că afacerea sa ar putea fi afectată „dacă piețele pentru Dogecoin se deteriorează sau dacă prețul monedei digitale scade”.

Pănă acum, cifrele arată bine. În general, activele criptografice de pe platformă au crescut în primul trimestru, de la 480,7 milioane la 11,6 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 309% în această perioadă la 522 milioane dolari, de la 128 milioane dolari cu un an mai devreme.

Citește și: