Dogecoin face valuri în tenis: cum a ajuns alternativa la Bitcoin pe radarul vedetelor

Dogecoin face valuri în tenis: cum a ajuns alternativa la Bitcoin pe radarul vedetelor

Într-o perioadă în care unii analiști financiari au ajuns să recomande investițiile în aur, tot mai multe vedete de nivel mondial au început să fie interesate de criptomonede. Unii mizează pe Bitcoin, în timp ce jucătoarea de tenis Naomi Osaka are o sensibilitate pentru Dogecoin.

În urmă cu câteva luni, Elon Musk făcea referire la Dogecoin, în câteva tweeturi devenite virale. De atunci, valoarea monedei digitale a crescut destul de mult, chiar dacă nu se compară nici pe departe cu Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă. Pe de altă parte, s-ar putea să crească din ce în ce mai mult, dacă mai auzim vedete precum Naomi Osaka aducând-o în lumina reflectoarelor.

Naomi Osaka și Dogecoin, cea mai recentă promovare a criptomonedelor

Naomi Osake este o jucătoare de tenis cu un palmares impresionant. A câștigat patru turnee de Grand Slam. Dogecoin este o monedă virtuală a cărui valoare la momentul redactării acestui material gravita în jurul cifrei de 0,3 dolari. A fost inventată în 2013, dintr-o glumă, atrage atenția Markets Insider.

Osaka a relatat în timpul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Bloomberg că a citit pe Twitter despre explozia interesului față de dogecoin chiar înainte de a vorbi cu agentul ei despre posibilitatea de a investi în criptomonede. ”Ca sportivi de performanță, cariera noastră nu este atât de lungă așa că îmi place să fiu foarte inteligentă cu privire la aceasta”, fără a preciza însă dacă a cumpărat până la urmă criptomonede.

„Îmi place când agentul meu îmi spune despre oportunități și, într-un fel ciudat, îmi place să eșuez puțin fiindcă te face să înțelegi ce funcționează și ce nu”, a mai adăugat jucătoarea de tenis.

Deși un Dogecoin nu valorează foarte mult la ora actuală, nu așa trebuie să privești investițiile în criptomonede, ci să ai în vedere cât de mult i-a fluctuat valoarea. Prețul dogecoin a crescut cu aproape 5.700% anul acesta, o monedă valorând în prezent 30 de cenți, cu mult însă sub maximul istoric de 70 de cenți înregistrat în luna mai. Pe principale platforme de tranzacționare, volumul achizițiilor și vânzărilor de dogecoin gravitează în jurul a un miliard de dolari pe zi.

Tot pe partea de digital, jucătoarea japoneză de tenis a intrat recent pe piața tokenurilor nefungibile (NFT), lansând alături de sora sa mai multe obiecte digitale semnate prin intermediul platformei Autograph deținută de fostul jucător de fotbal american Tom Brady.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: