Unii părinți din China își injectează copii cu hormoni: de ce ai face așa ceva

Unii părinți din China își injectează copii cu hormoni: de ce ai face așa ceva

O parte din părinții din China aleg să își injecteze copii cu hormoni. Ei fac acest lucru pentru a le oferi o șansă și un viitor mai bun copiilor. Sunt foarte convinși că asta îi va ajuta când vor crește.

Există un nou trend în China, conform căreia oamenii mici de înălțime nu vor avea un viitor luminos. Unii părinți cred că dacă copilul lor va crește înalt, acest lucru îi va fi favorabil mai târziu. De aceea, unii au ales să își injecteze copii cu hormoni de creștere.

De ce s-au gândit să facă așa ceva?

Acest trend a apărut din cauză că, în ziua de astăzi, copii cresc într-un mediu hipercompetitiv. Pe lângă asta, acest fel de produse sunt mult mai accesibile pentru mulți, deoarece a crescut nivelul de trai. Produsele dau rezultate și de aceea trendul este în creștere.

Yan Yiping, o fată din 11 ani din Jian, estul provinciei Jianxi din China, se descrie ca fiind puternică și sănătoasă. Ea este mai mică de înălțime, dar nu crede că acest lucru îi dăunează. Părinții, în schimb, nu sunt de aceeași părere. Ei consideră că ar trebui să facă tratamentul necesar, pentru a-i ajunge din urmă pe colegii săi.

“Părinții mei cred că sunt scundă. Eu nu cred. Sunt elevi mai scunzi decât mine în clasă”, spune ea. Yan avea mai puțin de 120 cm când a început să ia hormoni de creștere. În următorul an, ea a fost injectată în fiecare seară la cererea părinților.

Acum are 131 cm, dar nu se poate ști dacă a crescut din cauza hormonilor sau așa ar fi fost în mod natural. Fetele la vârsta ei au în medie 147 cm, conform unui raport din 2018 al Comisiei Naționale de Sănătate. Yan nu este singurul copil care trece prin asta.

„Avem mulți părinți care cer injecții cu hormoni de creștere pentru copii în ultimii ani. Erau neliniștiți fie pentru că ei nu erau destul de înalți, fie pentru că credea că unui copil scund i-ar fi mai greu să-și găsească un loc de muncă când va crește”, spune doctorul Wang Xiumin de la Shanghai Children’s Medical Center.

Media înălțimii tinerilor chinezi a crescut mult în ultimii 35 de ani datorită îmbunătățirii calității vieții, astfel că multe familii au apelat la diferite produse care duc la creștere. Tratamentul costă în medie între 461 – 615 dolari pe lună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: