Se schimbă banii în Marea Britanie, de dragul Reginei Elisabeta a II-a: ce au anunțat oficialii

Se schimbă banii în Marea Britanie, de dragul Reginei Elisabeta a II-a: ce au anunțat oficialii

Monetăria Regală a Marii Britanii a anunțat, în cursul weekendului trecut, că va emite o nouă monedă de 50 penny pentru marcarea Jubileului de Platină a Reginei Elisabeta a II-a.

Noua monedă va fi lansată în 2022 și va servi ca omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a, pentru împlinirea a 70 ani de la urcarea acesteia pe tron. De altfel, numărul „70” va sta inscripționat pe una dintre fețele monedei de 50 penny.

Regina Elisabeta a II-a s-a implicat direct în design-ul noii monede

Design-ul noii monede a fost aprobat de Regina Elisabeta a II-a, sărbătorirea unui eveniment regal de o asemenea amploare reprezentând o premieră, atunci când vorbim despre monedele de 50 penny.

Clare Maclennan, director al diviziei de monede comemorative din cadrul Monetăriei Regale (The Royal Mint) a declarat: „Monetăria Regală se bucură de o istorie mândră de emitere de monede pentru monarhii britanici, iar anul 2022 va fi unul de mare sărbătoare pentru Majestatea Sa Regina, cu aşteptatul Jubileu de Platină”, adăugând că „Monetăria Regală este încântată să dezvăluie designul monedei comemorative de 50 de penny cu ocazia Jubileului de Platină înainte de emiterea sa anul viitor”.

De menționat că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este cel mai longeviv monarh din istoria acestei țări, astfel că devine primul cap încoronat care ajunge să sărbătorească „Jubileul de Platină”. 2022 va fi un an plin atât pentru regină, cât și pentru angajații Curții Regale a Mării Britanii, anul viitor fiind plănuite evenimente în lanț care să omagieze longevitatea Elisabetei a II-a.

Vorbim, în acest caz, despre un weekend de patru zile, care va începe joi, (2 iulie 2022) și se va încheia duminică (5 iulie 2022).

Din nefericire, regina nu se va putea bucura de acest eveniment alături de soțul ei, Prințul Philip. Acesta a decedat în data de 9 aprilie 2021, cu doar câteva luni înainte să împlinească un secol de viață. Cu siguranță, alături de aceasa se vor afla Prințul William, Prințul Charles și familiile acestora.

 

Citește și: