Apare o nouă monedă pe piață: criptomoneda inventată de un tânăr român

Apare o nouă monedă pe piață: criptomoneda inventată de un tânăr român

FutureCoin este o nouă criptomonedă românească intrată pe piața virtuală. Fondatorul de 19 ani intenționează să creeze punte între piața criptomonedelor și între cea financiară.

Potrivit informațiilor de până la această oră, FutureCoin va intra pe piața criptomonedelor din întreaga lume la începutul lunii viitoare.

Fondatorul are în plan punerea în aplicare a unui nou sistem de validare, POT (Proof of Trade), ce va asigura minarea automată în timpul tranzacției, însă și anonimizarea schimburilor comerciale. Cu alte cuvinte, se pune accent pe protecția împotriva eventualelor atacuri cibernetice. Chiar și așa, noua tehnologie va fi lansată oficial abia în 2023, până atunci aflându-se în stadiul de testare.

Cea mai nouă criptomonedă românească a fost inventată de un băiat de 19 ani

Cristian Filip are doar 19 ani, însă ambiția sa de a revoluționa sistemul criptomonedelor îi depășește cu mult vârsta. FutureCoin promite, prin noua tehnologie prezentă în spatele acesteia, să rezolve multe dintre problemele actuale de pe piața criptomonedelor. Spre exemplu, în prezent, sistemul backchain permite intervenția altor părți în tranzacții, astfel că, în acest fel, siguranța este periclitată.

FutureCoin a primit investiții de 2 milioane de dolari dintr-un fond mutual privat și țintește să lanseze, în viitorul apropiat, chiar și o bancă virtuală de criptovalută (aflată acum în testare Beta), informează Yahoo Finance. Mai mult, conform sursei menționate anterior, se plănuiește înfiițarea unei noi companii de tip EV, care să folosească integral energie solară.

În plus față de cele menționate, FutureCoin va include: procesator de plăți și card de credit/debit, portofoliu cripto digital și o aplicație fintech de procesare a plăților (folosită și pentru monedele din circuitul actual).

„Suntem o echipă tănără și vizionară, de 30 de oameni creativi și experimentați, motiv pentru care avem încredere că această monedă și proiectele ei vor fi capabile să producă schimbări în lumea în care trăim astăzi și în viitorul apropiat. FutureCoin este singura monedă virtuală care oferă soluții pentru actualele probleme din piața de criptomonede, iar proiectele dezvoltate în jurul ei vor amplifica impactul pe piață”, a declarat Cristian Filip, fondatorul și CEO-ul TradeLink Technology LTD.

 

Citește și: