Războiul Biden – Facebook continuă: ce mesaj are Casa Albă

Războiul Biden - Facebook continuă: ce mesaj are Casa Albă

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite ale Americii, a făcut recent niște declarații grave spre cea mai populară rețea de socializare din lume. Iată cum decurge “războiul” Biden – Facebook.

„Nu suntem în război cu Facebook”, a asigurat, recent, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, conform Hotnews.

Președintele Joe Biden încearcă, de asemenea, să calmeze lucrurile, după ce vineri a acuzat rețeaua socială că „a ucis oameni”, potrivit AFP, citată de Hotnews.

„Nu suntem în război cu Facebook, suntem în război cu virusul”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, potrivit aceleiași surse.

Puțin mai devreme, președintele Joe Biden revenise asupra remarcilor foarte clare pe care le făcuse vineri despre informații false despre vaccinarea anti-Covid care circulă pe Facebook.

Facebook nu ucide oameni”, a declarat el reporterilor luni, după un discurs de la Casa Albă asupra economiei SUA. El a argumentat că utilizatorii rețelei sociale „răspândesc informații false care îi pot răni pe cei care le ascultă. Omoară oamenii”. „La asta mă refeream”, a adăugat președintele SUA.

Vineri, Joe Biden, într-o ieșire neobișnuit de dură, a estimat că Facebook și alte rețele sociale „ucid” oameni, lăsând să circule informații false despre vaccinarea împotriva Covid.

Facebook nu va mai elimina afirmațiile conform cărora Covid-19 a fost creat de om

Gigantul tehnologic Facebook a luat de curând o decizie importantă. Acesta nu va mai elimina postările în care utilizatorii scriu că noul coronavirus a fost creat de om.

Acest anunț apare la scurt timp după ce președintele Joe Biden a anunțat că a îndrumat echipele de cercetare să își intensifice efortul privind descoperirea originii noului coronavirus.

Biden a anunțat că le-a acordat oficialilor americani 90 de zile pentru a investiga originile virusului.

Anunțul a venit după ce un raport de informații al SUA a constatat că mai mulți cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan din China s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 și au avut nevoie de spitalizare.

Citește și: