Joe Biden declară război companiilor Big Tech

Joe Biden declară război companiilor Big Tech

Președintele american Joe Biden tocmai a semnat un ordin executiv care vizează reprimarea practicilor anticoncurențiale din Big Tech. Administrația de la Casa Albă susține că marile companii tehnologice îți exercită puterea pentru a-și înlătura adversarii mai mici de pe piață.

Președintele Joe Biden a semnat vineri un nou ordin executiv care vizează reprimarea practicilor anticoncurențiale din Big Tech. Pe lângă reglementările aduse sectorul tehnologiei, ordinul semnat de liderul de la Casa Albă vizează și forța de muncă, precum și numeroase alte sectoare.

“Capitalismul fără concurență nu este capitalism. Este exploatare”, a spus Biden, într-un discurs susținut la Casa Albă, cu puțin timp înainte de a semna actul normativ.

Ordinul semnat de președintele american include 72 de acțiuni și recomandări și implică foarte multe agenții federale. Acesta are scopul de a remodela ideile în legătură cu consolidarea corporativă și legile antitrust, potrivit unei fișe informative a Casei Albe.

Șeful consilierilor economici ai Casei Albe susține că acest ordin are scopul, printre altele, de a încuraja practicile concurențiale.

Ordinul solicită autorităților de reglementare să adopte o serie de reforme, inclusiv creșterea controlului asupra fuziunilor tehnologice și concentrarea mai mare asupra manevrelor precum „achizițiile ucigașe”, prin care firmele tech achiziționează mărci mai mici pentru a le scoate de pe piață.

În urma acestui ordin, salariile din domeniul tehnologiei ar putea crește

Experții de la Casa Albă susțin că, pe o piață dominată de doar câteva mari firme, salariile sunt mai mici.

Încuranjându-se concurența și permițând și firmelor mici să fie pe piață, salariile ar putea crește.

Prin urmare, în urma ordinului președintelui american, am putea asista la o creștere a salariilor pe acest sector.

Ordinul lui Joe Biden a fost dezvăluit la doar câteva săptămâni după ce Comitetul Judiciar din SUA a votat pentru șase proiecte de lege antitrust menite să revitalizeze concurența în sectorul tehnologic .

Citește și: