Știrile false de pe Facebook, subiect de campanie electorală: acuzațiile fără precedent ale lui Joe Biden

Știrile false de pe Facebook, subiect de campanie electorală: acuzațiile fără precedent ale lui Joe Biden

La fel ca în 2016, știrile false de pe Facebook și reclamele malițioase vor influența semnificativ rezultatele la alegerile prezidențiale din SUA. Joe Biden speră totuși ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Când vine vorba de calitatea conținutului disponibil pe cea mai mare rețea de socializare, știrile false sunt la ordinea zilei. S-a confirmat de mult timp faptul că gigantul condus de Mark Zuckerberg optează să-și folosească influența și puterea în detrimentrul populației și în scopul îmbunătățirii. Când Twitter a decis să nu mai permită niciun fel de reclame politice pe platformă, pentru că valoarea lor de adevăr tinde să fie imposibil de verificat, Zuckerberg s-a bucurat teribil de venitul suplimentar.

Având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de alegerile prezidențiale din SUA, candidatul democrat speră ca Facebook să implementeze o schimbare de politică în ceeea ce privește informațiile false promovate cu entuziasm pe platformă. În acest sens, Joe Biden a emis un avertisment la adresa companiei americane. Fie elimină știrile false și remediază politica referitoare la reclamele politice, fie permite repetarea dezastrului din 2016.

În speranța că va stârni o schimbare de politică, Joe Biden i-a adresat o scrisoare deschisă lui Mark Zuckerberg și a publicat o petiție pe site-ul de campanie. Scopul este de a stârni ”ștergerea promptă a informațiilor false, virale” și de a se asigura că regulile sunt ”aplicate universal, fără nicio excepție pentru Președinte”.

În documentul ajuns online, Biden îl atacă pe Zuckerberg pentru lipsa oricărui efort, cât de mic, pentru a verifica valoarea de adevăr a postărilor lui Donald Trump. În cel mai rău caz, candidatul democrat speră ca măcar în preajma alegerilor, în ultimele două săptămâni, toate reclamele politice vor fi verificate înainte să apară pe Facebook din perspectiva nivelului de adevăr.

”Trump și aliații săi au folosit Facebook pentru a răspândi frică și dezinformare despre procesul de vot, încercând să compromită mijloacele de responsabilizare a puterii: vocile noastre și urnele de vot.”, insistă Biden.