Facebook nu va mai elimina afirmațiile conform cărora Covid-19 a fost creat de om

Facebook nu va mai elimina afirmațiile conform cărora Covid-19 a fost creat de om

Gigantul tehnologic Facebook a luat de curând o decizie importantă. Acesta nu va mai elimina postările în care utilizatorii scriu că noul coronavirus a fost creat de om.

Acest anunț apare la scurt timp după ce președintele Joe Biden a anunțat că a îndrumat echipele de cercetare să își intensifice efortul privind descoperirea originii noului coronavirus.

Americanii au la dispoziție 90 de zile pentru a afla cum a izbucnit pandemia, de fapt

Biden a anunțat miercuri că le-a acordat oficialilor americani 90 de zile pentru a investiga originile virusului.

Anunțul a venit după ce un raport de informații al SUA a constatat că mai mulți cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan din China s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 și au avut nevoie de spitalizare.

„În lumina investigațiilor în curs privind originea Covid-19 și în consultare cu experți în sănătate publică, nu vom mai elimina afirmația că acesta a fost creat de om”, a transmis miercuri, un purtător de cuvânt al Facebook, pentru CNN Business.

„Continuăm să lucrăm cu experți în sănătate pentru a ține pasul cu natura evoluției pandemiei și pentru a ne actualiza regulat politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Prin urmare, până când oficialii americani și cercetătorii vor apărea cu posibile concluzii clare privind modul în care virusul a apărut, utilizatorii Facebook nu mai sunt cenzurați, dacă afirmă că acest nou coronavirus a fost creația unui om.

Rămâne de văzut dacă a fost, într-adevăr așa. Momentan, nu există dovezi științifice care să susțină această teorie conform căreia noul tip de coronavirus ar fi fost, de fapt, o creație a omului, scăpata intenționat, sau neintenționat dintr-un laborator.

Îți amintesc faptul că gigantul tehnologic Facebook a anunțat în luna februarie că va elimina afirmațiile că virusul a fost creat de om în urma „consultărilor cu organizații de sănătate de vârf, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”.

Citește și: