PrintNightmare, un coșmar pentru utilizatori. Cum rezolvă Microsoft problema gravă din Windows

PrintNightmare, un coșmar pentru utilizatori. Cum rezolvă Microsoft problema gravă din Windows

Utilizatorii care printează în rețea se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește vulnerabilitatea PrintNightmare. Se pare că, rezolvarea de la Microsoft se lasă așteptată.

După trei luni de încercări și eșecuri, Microsoft a emis un nou patch. Problema de securitate a devenit un coșmar pentru utilizatori. PrintNightmare este o vulnerabilitate critică de securitate ce afectează sistemul de operare Microsoft Windows. Vulnerabilitatea apare în cadrul serviciului de printare de la Windows, Print Spooler.

De când se lucrează la această problemă?

Gaura de securitate a fost descoperită în luna iulie. De atunci se tot încearcă rezolvarea ei. Ea pare să fie una dintre cele mai grave categorii de vulnerabilități. Aceasta permite hackerilor să execute cod de la distanță pe sisteme compromise, punând astfel în pericol multe companii și instituții care folosesc funcția de printare prin rețea.

Odată cu apariția noului pach, vulnerabilitatea s-a rezolvat, dar a apărut o nouă problemă. Se pare că, utilizatorii unui mare număr de imprimante nu mai pot folosi funcția de printare în rețea, decât dacă conexiunea se realizează cu un cablu USB.

Sunt foarte multe companii mari care se folosesc, în mod uzual, de posibilitatea de a printa prin rețea. Angajații acestora sunt legați la imprimantă fără fir putând în aceste fel să își desfășoare activitatea de oriunde. În condițiile actuale, această varianță este foarte des folosită de către multe companii. Angajații pot să își desfășoare activitățile profesionale de acasă, cu ajutorul acestui tip de sistem. Același lucru se întâmplă și în cazul celor care lucrează de la birou. În cadrul multor instituții și companii există imprimante care sunt folosite de mai mulți angajați.

Apariția pach-ului care rezolvă problema inițială ridică, acum, alt tip de încurcătură. Cei care vor să îl folosească vor trebui să aleagă între cele două variante. Fie aleg să rămână cu vulnerabilitatea PrintNightmare a sistemului de operare Microsoft Windows fie renunță la funcția de printare în rețea wirelless.

 

Citește și: