Microsoft Windows Defender este, în sfârșit, un antivirus util

Microsoft Windows Defender este, în sfârșit, un antivirus util

Un antivirus este foarte util pentru orice utilizator de internet și fiecăruia i se recomandă să instaleze un astfel de produs și să evite soluția preinstalată din Windows. Acum, Windows Defender s-ar putea dovedi util.

Windows Defender primește, într-un final, o notă bună în testele de antivirus. După ce, ani de zile, Microsoft Windows Defender se afla cu mult în urma altor soluții precum Bitdefender, Kaspersky sau Eset, soluția de antivirus a Windows a primit premiul „Top Product” oferit de AV-test, organizație independentă care testează soluțiile de antivirus.

În 2015, produsul Microsoft era considerat printre cele mai slabe produse antivirus de pe piața. Ei bine, nu mai este cazul în prezent. Nu a primit un scor perfect precum alte soluții ca Avira, Kaspersky Lab sau McAfee, dar germanii de la AV Test consideră că este un produs util care ar trebui să blocheze majoriatea virușilor.

AV Test acordă 18 puncte produselor de securitate cibernetică: șase pentru protecție, șase pentru performanță, și șase pentru experiența de utilizare. Programele care primesc peste 17.5 puncte sunt recomandate, iar cele care nu puntează peste 10 sunt considerate slabe, deci nerecomandate.

La acest ultim test, care a avut loc în iunie 2018, toate cele 18 soluții de securitate s-au descurcat bine. Avira Antivirus Pro 15, Kaspersky Internet security 18.0 & 19.0, și McAfee Internet security 21.1 & 21.2 au primit un punctaj perfect.

Microsoft Windows Defender 4.12 a primit un punctaj de 17,5, primind șase puncte pentru protecție, șase pentru uzabilitate și 5,5 pentru viteză. De asemenea, Bitdefender Internet security 22.0 a primit șase puncte pentru protecție, șase puncte pentru viteză, dar 5,5 puncte pentru experiența de utilizare.

Soluțiile de antivirus cu cel mai prost punctaj au fost Comodo Internet Security (15.5) și F-Secure Safe cu 16 puncte. Totuși, chiar și acestea au primit un punctaj perfect pentru protecție. Orice soluție preferi, gratis sau pe bani, este bine că toate programele au reușit să obțină rezultate bune în aceste teste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Tomsguide