Papa Francisc despre 2021: ”Ne izolăm cu telefoanele mobile sau ne învinovățim unul pe altul”

Papa Francisc despre 2021: ”Ne izolăm cu telefoanele mobile sau ne învinovățim unul pe altul”

Papa Francisc a avut un mesaj foarte important duminică, în mesajul său Angelus, în ziua în care catolicii celebrează Sărbătoarea Sfintei Familii, imediat după Crăciun.

Așadar, Papa Francisc ne-a sfătuit să ne ascultăm unii pe alţii în familie pentru a face faţă conflictelor şi dificultăţilor, în loc să ne izolăm cu telefoanele mobile sau să ne acuzăm unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, conform EFE.

În mesajul său Angelus, papa a abordat tema problemelor familiale şi a spus că este o provocare zilnică, iar aceasta se câştigă cu atitudinea corectă, cu mici atenţii, cu gesturi simple, având grijă de detaliile relaţiilor noastre.

”Dar cum să o facem?”, a întrebat Francisc în timp ce privea spre Piaţa Sfântul Petru, unde mii de credincioşi s-au adunat în această zi de sărbătoare în Italia. „Pentru a menţine armonia în familie, trebuie să lupţi împotriva dictaturii sinelui”, a răspuns el.

Papa Francisc ne sfătuiește să vorbim între noi și să lăsăm telefoanele mobile

Papa a mai spus că este periculos când, în loc să ne ascultăm unii pe alţii, ne învinovăţim unii pe alţii pentru greşelile noastre.

“Când, în loc să ne îngrijim de ceilalţi, ne concentrăm pe propriile nevoi; când, în loc să vorbim, ne izolăm cu telefoanele mobile; când ne învinovăţim unii pe alţii, repetând mereu aceleaşi fraze, punând în scenă o piesă de teatru în care toată lumea vrea să aibă dreptate, iar la final este o tăcere rece”, a spus el.

Astfel, Papa a repetat unul dintre sfaturile sale valoroase: „La sfârşitul zilei faceţi pace. Nu vă culcaţi niciodată fără să faceţi pace, altfel a doua zi va fi un război rece”.

”Cât de des, din păcate, apar conflicte între pereţii căminului ca urmare a unor tăceri prea lungi şi a unor egoisme nevindecate! Uneori se ajunge chiar la violenţă fizică şi morală. Acest lucru rupe armonia şi ucide familia. Să trecem de la „eu” la „tu”, a sfătuit papa.

Citește și: