Cadoul care l-a lăsat mască pe Papa Francisc. Este cel mai inedit dar primit de suveranul pontif

Cadoul care l-a lăsat mască pe Papa Francisc. Este cel mai inedit dar primit de suveranul pontif
Ce cadou l-a lăsat fără cuvite pe Papa Francisc?

Papa Francisc a primit un cadou care l-a lăsat mut de uimire. Darul primit a fost categoric inedit și pe placul său. Ce a primit suveranul pontif recent de la premierul francez?

Cadoul care l-a lăsat fără cuvinte pe Papa Francisc

Papa Francisc a fost surprins cu un cadou impresionant pe care cu siguranță îl adoră. Acestuia i-a fost dăruit tricoul lui Lionel Messi cu autograf. Chiar premierul Franței i-a făcut această surpriză care l-a lăsat fără cuvinte. Jean Castex i-a adus tricoul cu semmnătură într-o ramă specială.

Premierul a făcut acest dar după 35 de minute de discuție privată pe tema abuzurilor pedofile ale clericilor francezi. Suveranul Pontif l-a cunoscut personal pe fotbalistul care s-a transferat recent la Paris St. Germain și a spus despre sportiv că este cel mai mare jucător de fotbal al tuturor timpurilor.

Papa Francisc este fan de o viață al echipei San Lorenzo, lucru știut de toată lumea. Oficialul francez i-a mai oferit și un cadou tradițional, o ediție din 1836 a cărții ”Notre Dame de Paris” a lui Victor Hugo.

Castex a vizitat minuțios Vaticanul pentru a sărbători centeranul restabilirii relațiilor diplomatice dintre Franța și Sfântul Scaun. După întânirea cu suveranul, Castex a mers la Capela Sixtină, arată Reuters.

„Tuturor, vreau să cer în numele lui Dumnezeu!”

Pontiful îndeamnă la schimbarea unor forme sociale pe care doctrina socială a Bisericii le numește ‘structuri de păcat’ și cere astfel o ieșire din acceptarea pasivă a realității.

Mesajul recent al acestuia în format video cu o durată de 40 de minute costă în apeluri făcute în numele Domnului care pun în prim-plan actualul sistem economic, financiar și social.

„Tuturor, vreau să cer în numele lui Dumnezeu! Marilor laboratoare, să liberalizeze brevetele de invenție. Să facă un gest de omenie și să permită ca fiecare țară, fiecare popor, fiecare ființă umană să aibă acces la vaccin. Există țări în care doar trei-patru la sută din locuitori a fost vaccinat.

Vreau să cer, în numele lui Dumnezeu, grupurilor financiare și organizațiilor internaționale de credit să permită țărilor sărace garantarea necesităților primare ale oamenilor lor și să șteargă acele datorii, contractate de multe ori chiar împotriva intereselor respectivelor popoare.

Vreau să cer, în numele lui Dumnezeu, marilor companii de extracție miniere și petroliere, celor forestiere, imobiliare și agroalimentare să înceteze distrugerea pădurilor, a ariilor acvatice și montane, să înceteze poluarea fluviilor și a mărilor, să înceteze intoxicarea popoarelor și a alimentelor”, a spus pontiful, arată vaticannews.va.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI