07 iun. 2021 | 17:35

NASA spune că va începe să studieze foarte atent OZN-urile. De ce a luat agenția spațială această decizie

ACTUALITATE
NASA spune că va începe să studieze foarte atent OZN-urile. De ce a luat agenția spațială această decizie

Noul șef al NASA își propune să studieze în continuare obiectele zburătoare neidentificate în prima sa lună în această funcție.

Bill Nelson, fostul senator din Florida și veteran al zborurilor spațiale, a declarat pentru Rachel Crane de la CNN Business, într-un amplu interviu, că nu este clar pentru nimeni ce sunt, de fapt, obiectele neidentificate de mare viteză.

Nelson a adăugat că nu crede că OZN-urile sunt dovezi ale extratereștrilor care vizitează Pământul. „Cred că aș ști, dacă ar fi fost așa”, a spus Nelson. Dar a recunoscut, însă, că ar fi prematur să excludem totuși această posibilitate.

Comentariile lui Nelson fac ecou concluziilor unui nou raport al Pentagonului, care se așteaptă să fie lansat la sfârșitul acestei luni. Oficialii serviciilor de informații americane nu au găsit dovezi că OZN-urile sunt nave spațiale extraterestre, dar anchetatorii nu au ajuns nici la o evaluare definitivă a ceea ce ar putea fi aceste obiecte misterioase.

NASA spune că cercetătorii ar trebui să investigheze OZN-urile

„Nu știm dacă este extraterestru. Nu știm dacă este un inamic. Nu știm dacă este un fenomen optic”, a spus Nelson. „Nu credem că este un fenomen optic din cauza caracteristicilor pe care piloții Marinei le-au descris. Și, așadar, concluzia este că vrem să știm”.

Secretarul de presă al NASA, Jackie McGuinness, a declarat că Nelson nu a înființat un grup de lucru formal pentru a începe investigarea OZN-urilor. Cu toate acestea, el i-a îndemnat pe cercetători să meargă mai departe, explorând orice întrebare în legătură cu subiectul.

„Nu există cu adevărat multe date, iar oamenii de știință ar trebui să fie liberi să urmeze aceste indicii”, a spus McGuinness, recunoscând că cercetarea OZN-urilor poate fi asociată negativ cu teoriile conspirației nefondate. „Acesta este un fenomen cu adevărat interesant și americanii sunt clar interesați de el. Oamenii de știință ar trebui să investigheze”.

Nelson a mai spus că NASA nu lucrează direct cu Pentagonul la acest raport, dar a completat că, dacă oamenii de știință ai NASA sunt capabili să facă progrese în identificarea acestor obiectele neidentificate, Pentagonul va ști.