Lista de accidente provate de pilotul automat de la Tesla se mărește. Ce vină a avut șoferul care a decedat

Lista de accidente provate de pilotul automat de la Tesla se mărește. Ce vină a avut șoferul care a decedat

Un șofer Tesla a postat mai multe videoclipuri pe TikTok, în care apărea chiar el conducând cu mâinile luate de pe volan. Apoi, a murit într-un accident de mașină, cu o Tesla.

Steven Hendrickson, în vârstă de 35 de ani, a murit pe 5 mai, când Tesla Model 3 s-a ciocnit cu un camion în Fontana, California, potrivit Reuters. Hendrickson a decedat în accident, în timp ce șoferul camionului și un om de pe stradă care s-a oprit pentru a-i ajuta, au fost răniți.

Victima a postat anterior două videoclipuri cu el conducând cu mâinile luate de pe volanul mașinii Tesla, pe contul său TikTok. Ambele subtitrări sugerează că a folosit funcția de conducere automată a Tesla, în timp ce filma videoclipurile.

Pilotul automat de la Tesla nu e încă 100% sigur pe străzi

„Ce aș face fără Tesla mea care se conduce singură, după o zi lungă de muncă”, era descrierea scrisă de utilizator la unul dintre videoclipurile sale. „Mă întorc acasă din LA după serviciu și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru mașina asta autonomă”, scria în altă descriere. „Cea mai bună mașină!”.

În ciuda videoclipurilor lui Hendrickson, anchetatorii încă nu sunt siguri dacă folosea sau nu funcția de conducere automată a Tesla în momentul accidentului.

Ofițerii de poliție au declarat inițial că sistemul de pilot automat a fost angajat înainte de accident. Cu toate acestea, apoi au retras acea afirmație inițială, spunând că „nu s-a făcut o determinare finală cu privire la modul de conducere în care se afla mașina în timpul accidentului”, potrivit unei declarații obținute de Reuters.

În cazul în care anchetatorii vor stabili că funcția de conducere automata a autovehicului a fost cauza accidentului, aceștia vor adăuga acest caz la o listă tot mai mare de accidente și tragedii teribile legate de funcția de pilot automat de la Tesla.

În aprilie, autoritățile au stabilit că sistemul de pilot automat al companiei se afla în spatele unui accident din Houston, Texas. Acest lucru l-a determinat pe senatorul Richard Blumenthal să emită o puternică condamnare a lui Musk.

De asemenea, în luna mai, propriul director al software-ului de pilot automat Tesla, CJ Moore, a recunoscut la Departamentul de Autovehicule din California că Musk a exagerat grosolan capacitățile de conducere automată a mașinilor Tesla.

Oricare ar fi cauza accidentului lui Hendrickson, un lucru este clar: compania Tesla trebuie să fie mult mai clară cu privire la eficacitatea și capabilitățile funcției sale de pilot automat. Dacă face acest lucru acum, poate fi literalmente diferența dintre viață și moarte.

Citește și: