09 dec. 2019 | 18:22

O Tesla pe pilot automat a făcut accident. Ce vină are șoferul?

ACTUALITATE
O Tesla pe pilot automat a făcut accident. Ce vină are șoferul?

Model 3 de la Tesla a fost implicat într-un nou accident rutier. A lovit o mașină de Poliție și, la fel ca dățile trecute, a fost de vină tot șoferul care s-a folosit de funcția Autopilot.

Model 3 de la Tesla a fost implicat, din nou, într-un accident rutier. S-a întâmplat în Connecticut, acolo unde modelul companiei lui Elon Musk a lovit o mașină de Poliție și un alt autoturism. Ambele mașini staționau în momentul impactului.

Autoturismul Tesla fusese setat pe funcția Autopilot, iar șoferul a explicat că totul s-a întâmplat într-un moment de neatenție. Nu e pentru prima dată când, odată activată această funcție a Tesla, se lasă cu accidente. Dar nu tehnologia e de vină. Ci șoferul, după cum preciza Tesla în cazuri similare.

Ce a spus șoferul Tesla după accident

Polițiștii americani au precizat că, din fericire, nimeni nu a fost rănit în carambol. Dar accidentul dă naștere unor noi discuții legate de funcția Autopilot de pe modelele Tesla. Șoferul a povestit că a setat această funcție, după care s-a întors spre bancheta din spate pentru a vedea ce face câinele său.

Mașina de Poliție era parcată în momentul impactului, dar avea aprinse semnalele luminoase. Mulți au dat vina pe funcția oferită de Elon Musk, așa cum s-a întâmplat și la precedentele accidente. Dar, în realitate, de vină sunt șoferii.

Tesla menționează în clar pe site-ul său că mașinile sale nu sunt 100% autonome. Cu alte cuvinte, funcția Autopilot implică și atenția șoferului, care trebuie să stea cu mâinile pe volan și să intervină în caz de urgență. Compania lui Musk susține că funcția de Autopilot a fost creată ca o măsură de asistare a șoferului, nu ca modalitatea primară de conducere a vehiculului.

Explicațiile au venit și după apariția clipului erotic, în care două persoane s-au filmat făcând sex într-o mașină model al lui Musk. La fel ca în cazul accidentului din Connecticut, autoturismul era setat pe funcția Autopilot.

În total, cel puțin șapte persoane au murit în accidente rutiere provocate de mașini Tesla setate pe Autopilot.