Jocurile video creează dependență: a ajuns la spital din cauza Fortnite

Jocurile video creează dependență: a ajuns la spital din cauza Fortnite

Jocurile video sunt o problemă reală a zilelor noastre. Tot mai mulți copii și adolescenți sunt afectați de această dependență.

Un adolescent spaniol a devenit primul caz de spitalizare cunoscut în lume. Acesta a fost internat timp de două luni datorită dependenței grave față de jocul Fortnite. Este o situație unică nivel mondial.

Echipa spitalului Castellon din estul Spaniei, unde a fost internat minorul, a făcut public cazul său. Adolescentul a fost spitalizat după ce a început să prezinte simptome de dependență comportamentală gravă de jocul video Fortnite.

Ce simptome are dependența de jocuri video?

Izolarea la domiciliu, respingerea interacțiunilor umane, interes slab față de cei din jur sau lipsa altor activități sunt motivele pentru care acesta a fost spitalizat. De asemenea, activitățile cotidiene și școlare era neglijate de el în mod contant. Se pare că, înainte de apariția dependenței minorul fusese un elev model. Familia este cea care a început să observe acumularea de absențe de la școală și neglijarea orelor de somn.

Specialiști sunt de părere că prezența noii tehnologii în viața cotidiană trebuie gestionată, de către părinți, în mod adecvat. Ei sunt cei care trebuie să se sesizeze în legătură cu tulburările de comportament care apar în astfel de cazuri.

Experții spun că dependența de jocuri de noroc acționează ca o sublimare a unei neliniști. Aceasta poate fi provocată de diverși factori. Creșterea cerințelor didactice sau pierderea unei persoane dragi pot să contribuie la acest comportament. Specialiști atenționează că este necesar ca adulții să acorde o mare atenție asupra comportamentului copiilor. Ei trebuie să țină cont de faptul că jocurile video atrag copii de la o vârstă tot mai fragedă.

Tratamentul acordat adolescentului a inclus o colaborare cu acesta dar și cu familia. Rezultatele au demonstrat o scădere semnificativă a utilizării micilor ecrane. De asemenea s-a constata și o ameliorare a funcționării personale și sociale a pacientului.