PUBG, alternativa la Fornite, a atins un număr record de descărcări

PUBG, alternativa la Fornite, a atins un număr record de descărcări
Florin Cașotă
Florin Cașotă
11:15 17.08.2018

Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) este un joc foarte popular pe PC și pe console și se pare că jocul merge foarte bine și pe smartphone-uri.

Dezvoltatorul PUBG Corp. și distribuitorul Tencent au anunțat că versiunea de mobile a PUBG a fost descărcată de peste 100 de milioane de ori în doar patru luni de la lansarea din martie. Dacă acest număr ți se pare mare ține cont că aici nu au fost numărate descărcările din China, unde PUBG este mai popular ca Fortnite, Japonia sau Coreea de Sud, locul de naștere al jocului.

Potrivit PUBG Corp și Tencent, PUBG mobile edition a fost cel mai descărcat joc de mobil în peste 100 de țări în săptămâna de lansare. De asemnea, compania a anunțat că jocul de smartphone are în jur de 14 milioane de utilizatori activi în fiecare zi. Uriaș! Gândește-te că World of Warcraft, la nivelul maxim de popularitate, avea în jur de 12 milioane de abonați.

„Vom continua să ridicăm nivelul de calitate al jocurilor pentru mobil și să creăm conținut bun pentru jucătorii noștri”, a spus Vincent Wang, șeful diviziei PUBG Mobile.

Niciun reprezent al celor două companii nu a dezvăluit câți bani din microtranzacții aduce ediția pentru smartphone-uri a jocului. Totuși, un raport al firmei de cercetare SensorTower ne arată că doar versiunea de mobil aduce în fiecare zi în jur de 650.000 de dolari.

Nici Fortnite nu o duce rău și Epic Games a recunoscut că jocul a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori în luna iulie a anului acesta. Cât despre venitul mediu zilnic, acesta se ridică la două milioane de dolari.

De asemenea, compania a anunțat recent și o versiune „lite” a jocului adresată celor care nu au telefoane performante, dar și-ar dori să joace jocul. Cuvântul Lite din titlu face referire la faptul că, în loc de un număr maxim de 100 de jucători pe o hartă, vei fi limitat la 40 de persoane. Astfel, volum de calcule și randări necesare va scădea semnificativ, iar impactul asupra telefonul va fi redus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI