Când va ajunge Bitcoin la jumătate de milion de dolari: ce zic specialiștii

Când va ajunge Bitcoin la jumătate de milion de dolari: ce zic specialiștii

Bitcoin a cunoscut multe fluctuații în ceea ce privește valoarea sa. Specialiștii preconizează că va ajunge la jumătate de milion de dolari.

Cathie Wood, investitoarea poreclită „Copacul cu bani” al Wall Street și CEO al Ark Invest, prognozează că prețul Bitcoin ar putea crește la 500.000 de dolari în cinci ani, conform Hotnews.

Ea a adăugat că are încredere și în Ether, a doua cea mai mare criptomonedă ca nivel al capitalizării de piață, care a crescut enorm.

Diversificarea portofoliilor companiilor pentru a cumpăra cea mai mare monedă digitală din lume și interesul continuu al investitorilor instituționali vor influența prețul viitor al Bitcoin, conform lui Wood. Dacă aceste lucruri vor avea loc, „credem că prețul Bitcoin] va fi de peste zece ori mai mare decât este astăzi”, a spus aceasta, precizând că „în loc de 45.000 de dolari, va fi peste 500.000 de dolari”.

Bitcoin, monedă oficială într-o țară importantă: care sunt riscurile portofelului digital și ale criptomonedelor

Moneda digitală folosită doar într-un context digital ar putea fi un mijloc de plată real. Prima țară care a adoptat acest mod de plată, în mod oficial, este convinsă că va avea un efect pozitiv asupra cetățenilor.

Statul El Salvador este primul stat care folosește moneda Bitcoin ca mijloc legal de plată. Autoritățile apreciază, că decizia va duce la scăderea costurilor pentru miliardele de dolari trimise din străinătate. Criticii sunt de altă părere.  Ei avertizează că operațiunile de spălare de bani vor crește.

El Salvador a intrat în istorie ca fiind prima țară din lume care a adoptat o criptomonedă ca monedă națională. Acolo, poți folosi Bitcoin să-ți cumperi pâine, de exemplu. Gestul autorităților din teritoriu s-a reflectat într-un dezastru semnificativ.

Criptomonedele nu au fost inventate pentru a fi introduse în circulație ca monedă națională. Scopul lor a fost de digitaliza niște sume de bani și a facilita un grad sporit de securitatea a tranzacțiilor. Pentru o perioadă foarte lungă de timp, au fost moneda preferată a răufăcătorilor cibernetici, pentru că este foarte dificil să identifici proprietarul. Autoritățile din El Salvador au fost însă de părere că Bitcoin este suficient de stabil și ușor de înțeles încât să poată deveni moneda națională a țării din America Centrală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: