Fenomene extraterestre inexplicabile: ce a decis Pentagonul

Fenomene extraterestre inexplicabile: ce a decis Pentagonul

Pentagonul creează un nou birou pentru a investiga obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri) pe fondul îngrijorării că, după studii ample, nu poate explica aparițiile misterioase din apropierea zonelor militare extrem de sensibile.

Secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, în colaborare cu directorul de informații naționale al SUA, a ordonat ca noul organism de investigație să fie înființat în biroul de informații și securitate al Departamentului de Apărare al SUA, a anunțat Pentagonul săptămâna aceasta.

Ordinul a venit la cinci luni după ce un raport secret al serviciilor secrete americane despre posibile OZN-uri extraterestre a apărut neconcludent: ar putea explica unele incidente raportate, dar nu a putut explica alte fenomene, unele filmate de piloți în apropierea zonelor de testare militare.

Noul birou se va concentra asupra incidentelor din apropierea zonelor desemnate „spațiu aerian cu utilizare specială” strict controlate și blocate de aviația generală din cauza sensibilităților de securitate.

Armata SUA este îngrijorată că unele dintre fenomenele aeriene neidentificate (UAP) observate de piloții militari în trecut ar putea reprezenta tehnologii ale rivalilor strategici necunoscute oamenilor de știință din SUA.

„Incursiunile oricărui obiect aeropurtat în SUA reprezintă probleme legate de securitatea zborului și operațiunilor și acestea pot genera provocări de securitate națională”, a spus Pentagonul într-un comunicat.

Pentagonul ia în serios fenomenele extraterestre

Departamentul Apărării „ia foarte în serios rapoartele incursiunilor – ale oricărui obiect aeropurtat, identificat sau neidentificat – și le investighează pe fiecare”, a adăugat acesta.

Noul birou a fost numit Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), succesorul Forței Operaționale pentru Fenomene Aeriene Neidentificate a Marinei SUA. Acesta va fi supravegheat de un grup de experți din comunitatea militară și de informații.

O analiză oficială în mare parte clasificată a rapoartelor OZN publicate în iunie a stabilit că majoritatea celor aproximativ 120 de incidente din ultimii 20 de ani au putut fi explicate și nu au avut nimic de-a face cu tehnologia necunoscută sau secretă din SUA sau străină.

Dar nu a putut explica unele rapoarte și videoclipuri realizate de personalul militar.

Anul trecut, Pentagonul a lansat un videoclip încă inexplicabil realizat de piloții marinei cu obiecte care se mișcă cu viteze incredibile, se rotesc și dispar în mod misterios.

Testul Chinei din iulie al unui vehicul hipersonic care se învârtea în jurul globului, care a fost capabil să lanseze o rachetă separată în timp ce călătorește cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât sunetul, a alertat Washingtonul că Beijingul ar putea avea tehnologii pe care Statele Unite nu le-au dezvoltat încă.

Citește și: