Resturi de OZN, testate de Pentagon. Care e materialul futurist care ne va schimba viața

Resturi de OZN, testate de Pentagon. Care e materialul futurist care ne va schimba viața

Pentagonul a recunoscut că a deținut și testat resturi de la prăbușirea unor OZN-uri într-o scrisoare Freedom of Information.

Cercetătorul Anthony Bragalia a scris Agenției de Informații pentru Apărare (DIA) solicitând detalii despre toate materialele OZN pe care le dețin și rezultatele oricăror teste pe care le-au efectuat.

El a scris: „Aceasta ar putea include resturi fizice recuperate de personalul Departamentului Apărării ca reziduuri sau materiale prăbușite din UAPS (fenomene aeriene neidentificate) sau obiecte zburătoare neidentificate”.

În răspunsul împărtășit cu The Sun, DIA a lansat 154 de pagini de rezultate ale testelor, care includ rapoarte despre un misterios metal de „memorie” numit Nitinol, care își amintește forma originală atunci când este pliat.

Bragalia a spus că a fost o „admitere uimitoare” din partea guvernului SUA, iar documentele arată că unele resturi recuperate posedă „capabilități extraordinare”, inclusiv potențialul de a face lucrurile invizibile sau chiar de a încetini viteza luminii.

Oamenii de știință au studiat anumite OZN-uri și au descoperit un lucru uimitor

El a spus pentru The Sun: „Pentagonul a recunoscut că deține și testează resturi anormale de la OZN-uri. Au reușit să învețe câteva lucruri despre materialele de construcție care promit extraordinar ca materiale futuriste, care ne vor schimba viața pentru totdeauna”.

El a adăugat că a făcut prima cerere în 2017 – care a durat trei ani pentru ca DIA să accepte – după ce s-a dezvăluit că Pentagonul studiază OZN-uri în cadrul Programului Avansat de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale (AATIP).

„Articolul menționa că resturile anormale provenite de la OZN-uri (numite acum UAP) erau analizate de un contractor privat de apărare”, a spus Bragalia. „Dovezile materiale, cum ar fi resturile de OZN, au fost un punct central al cercetărilor mele. Solicitarea legii privind libertatea de informare (FOIA) a fost foarte specifică, căutând rezultatele testelor de resturi OZN/UAP, nu materiale deja cunoscute științei”.

Bragalia crede că o parte din materialul testat ar fi putut proveni din notoriul incident Roswell din 1947, în care un OZN s-a prăbușit în New Mexico.

„Includerea rapoartelor tehnice avansate despre Nitinol este curioasă”, a spus Bragalia. „Nitinolul este un aliaj cu memorie de formă care își „amintește” forma inițială atunci când este pliat sau crăpat și se fixează înapoi fără probleme și instantaneu. Această caracteristică a memoriei metalice a fost semnalată de mulți martori de la Roswell”.

Ce este Nitinolul, materialul extraterestru

Cu toate acestea, agenția a reținut anumite detalii despre materiale – inclusiv orice informații despre faptul că ar putea fi de origine străină – precizând în scrisoare: „Am stabilit că unele părți din documente trebuie să fie reținute parțial de la divulgare”.

„Omit informații despre compoziția chimică și elementară a materialului, precum și despre originea acestuia”, a spus Bragalia. „Au omis și numele oamenilor de știință implicați, dar de atunci am aflat câteva dintre numele lor și îi voi contacta”.

Scrisoarea DIA, difuzată pentru prima dată pe blogul lui Bragalia, arată că testarea a fost efectuată de Bigelow Aerospace, unul dintre contractorii privați ai Departamentului Apărării din Las Vegas, Nevada. Compania și-a concediat tot personalul de la uzina din Vegas în martie anul trecut din cauza pandemiei – și nu se știe unde este păstrat acum materialul OZN.

În mod misterios, Bragalia a spus că toți cei pe care i-a abordat, care obișnuiau să lucreze la uzină, au refuzat să îi comenteze. „Tot fostul personal mi-a refuzat orice comentariu real”, a spus el. „Bănuiesc că materialul a fost returnat Pentagonului”.

Cercetătorul de OZN-uri intenționează să lanseze un apel pentru a obține o parte din informațiile redactate în următoarele luni.

Citește și: