Extratereștrii ar putea coloniza Calea Lactee cât ar bate din palme. Care este tehnologia care ar permite asta

Extratereștrii ar putea coloniza Calea Lactee cât ar bate din palme. Care este tehnologia care ar permite asta

Colonizarea Căii Lactee este o sarcină de neînțeles pentru noi, simplii pământeni, dar pentru o civilizație extraterestră capabilă să sară de la un sistem stelar la altul, este șocant de realizabil. Extratereștrii ar putea coloniza Calea Lactee cât ar bate din degete.

Pe baza unor constrângeri tehnologice rezonabile, cercetătorii sugerează că ar fi nevoie de aproximativ un miliard de ani ca o rasă extraterestră ambițioasă să cucerească și să colonizeze întreaga porțiune interioară a galaxiei, potrivit unei cercetări publicate în revista Research Notes of the American Astronomical Society.

Acest lucru poate părea ridicol de dificil, dar cercetătorii care eu efectuat studiul au declarat pentru Gizmodo că nu este atât de rău, în comparație cu cât timp a stat galaxia așteptând să fie cucerită.

Calea Lactee e greu de colonizat

Dar de ce ar vrea extratereștrii să colonizeze Calea Lactee? Ei bine, nu este o idee prea exagerată. Gândește-te doar câți pământeni vorbesc despre colonizarea Lunii, Marte și nu numai. Poate asta îi dă vreo idee lui Musk și o să intre și el în competiție cu extratereștrii pentru colonizarea galaxiei.

Pe tărâmul science-fiction-ului îndepărtat, o civilizație extraterestră super-avansată ar putea să cucerească galaxia într-o clipită. Dar oamenii de știință au dorit ca modelul lor de “cucerire galactică” să fie oarecum bazat pe realitate, așa că au impus constrângeri tehnologice care reflectă un scenariu mai credibil. Asta înseamnă că civilizațiile planetare se sting în timp și navele spațiale călătoresc la cele mai rapide viteze pe care le putem obține astăzi cu propria noastră tehnologie.

„Acest lucru înseamnă că nu vorbim despre o specie care se extinde rapid sau agresiv și că nu există niciun fel de urzeală sau nimic”, a declarat coautorul studiului și astrofizicianul Penn State, Jason Wright, pentru Gizmodo. „Există doar nave care fac lucruri pe care le-am putea face, de fapt, cu tehnologia pe care o putem proiecta astăzi. Poate nave rapide folosind pânze solare alimentate cu lasere uriașe sau doar nave care pot face călători 100.000 de ani, care rulează pe rachete și curele gravitaționale de pe planete uriașe”.

Desigur, toate acestea ridică doar o întrebare și mai crucială: dacă acești extratereștri teoretici sunt atât de capabili de cucerire galactică, ce așteaptă?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: