Don’t Look Up, detaliile mai puțin știute: ce ar trebui să știi, chiar dacă nu ți-a plăcut filmul Netflix

Don't Look Up, detaliile mai puțin știute: ce ar trebui să știi, chiar dacă nu ți-a plăcut filmul Netflix

„Don’t Look Up” îți place sau nu îți place. Se pare că nu există cale de mijloc atunci când vorbim despre recentul film lansat de Netflix. Chiar și așa, el trebuie văzut înainte să decizi în ce tabără te situezi.

„Don’t Look Up” („Nu priviți în sus”) este povestea clasică a sfârșitului lumii, povestită cu o oarecare doză de ironie nonșalantă, pe care unii au mai văzut-o și în „Idiocracy”, în urmă cu mulți ani. De vreme ce o parte dintre fani afirmă că pelicula cu actorii Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jonah Hill, Ron Pearlman, Cate Blanchett, Ariana Grande și Jennifer Lawrence ar putea fi o capodoperă, tot atât de mulți cinefili sunt de părere că vorbim despre unul dintre cele mai mari eșecuri cinematografice ale ultimilor ani. Cu alte cuvinte, nici măcar distribuția de excepție nu ar fi reușit să salveze acest film de la dezastru.

Ce nu știai despre „Don’t Look Up”

Indiferent dacă ți-a plăcut, sau nu, „Don’t Look Up”, trebuie să recunoști că filmul ți-a atras atenția. Așadar, vei fi tentat să citești mai multe despre el.

Spre exemplu, garderoba personajelor din acest film a reprezentat o adevărată provocare, astfel că ea a fost aleasă cu grijă, pentru a sublinia trăsăturile comportamentale ale acestora, ori după caz. schimbările de atitudine. Cel mai bun exemplu este chiar personajul interpretat de Leonardo DiCaprio care, în prima parte a filmului, poate fi văzut purtând haine cu iz vintage, ce amintesc mai degrabă de anii ’70. Pe măsură ce Dr. Randall Mindy este invitat la emisiuni tv, hainele acestuia se schimbă cu unele de firmă, pentru a sublinia faptul că acum este și se simte ca o vedetă.

Spre sfârșit, acesta poate fi văzut, din nou, îmbrăcat în hainele de la început, semn că nu se mai simte constrâns de cerințele altora, ca până acum.

În cazul tuturor celorlalte personaje, vestimeantația rămâne aceeași, întocmai pentru a se scoate în evidență faptul că ele rămân intacte, din punct de vedere comportamental.

Firește, o să excludem, din această concluzie, scena finală.

Citește și: