După Netflix, Martin Scorsese colaborează acum cu Apple pentru un nou film cu Leonardo diCaprio și Robert de Niro

The Irishman, colaborarea dintre Netflix și Martin Scorsese din 2019 a fost un succes, iar acum regizorul speră să ajungă la același rezultat într-un nou parteneriat cu Apple.

Potrivit publicației Variety, Apple se află acum în negocierile finale cu Paramount pentru a sprijini împreună următorul film al lui Scorsese, Killers Of The Flower Moon. Vorbim despre o dramă cu crime și cu un buget de peste 180 de milioane de dolari. Cel mai probabil, acesta va fi un film original Apple, care va servi drept studio creativ și va pune la bătaie banii, iar Paramount îl va distribui întâi în cinematografe, înainte să ajungă pe platforma de streaming.

Bazat pe carte acu același nume, noul film al lui Martin Scorsese prezintă o investigație reală cu privire la crimele nativilor din Osage Nation, la începutul anilor 1920, în statul american Oklahoma. Profiturile obținute din depozitele de petrol descoperite pe pământurile lor i-a făcut pe aceștia bogați și, în cele din urmă, ținte. Investigația revine în sarcina noului birou de investigații format, ceea ce înseamnă că în film vei vedea și cum s-a născut FBI-ul.

Martin Scorsese vine cu un nou film pe Apple TV

Scorsese a mai colaborat cu Paramount și în ceea ce privește proiectul cu Netflix. Filmul The Irishman, cu Al Pacino, Robert de Niro și Joe Pesci în rolurile principale, a fost finanțat chiar de Paramount.

Potrivit surselor, în cazul noului film al regizorului, Paramount a avut dubii cu privire la bugetul uriaș necesar pentru filmarea sa. Inițial, Imperative Entertainment a cupărat drepturile pentru proiect în 2016 și i-a cooptat pe regizor și pe DiCaprio înainte să vândă proiectul către Paramount. Robert de Niro s-a alăturat mai târziu distribuiției.

Pentru că platformele de streaming caută mereu conținut original de mare impact, regizori ca Scorsese se pot baza pe acestea pentru a finanța ideile de filme care costă ceva mai mulți bani și pe care studiourile tradiționale nu vor să riște să le finanțeze.

Citește și: