Criza globală de cipuri afectează producția Apple: ce se-ntâmplă cu iPhone 13

Criza globală de cipuri afectează producția Apple: ce se-ntâmplă cu iPhone 13

Criza globală de cipuri afectează, desigur, și producția de smartphone-uri. Nici compania Apple nu face excepție, producția de iPhone 13 fiind afectată.

Mai mult decât atât, încă din luna iulie, Tim Cook, CEO-ul Apple a avertizat investitorii că lipsa semiconductorilor ar putea afecta vânzările de iPhone și iPad.

Criza globală de cipuri îl afectează grav pe gigantul din Cupertino

Astfel, în acest context, acțiunile gigantului din Cupertino au scăzut în urma unor informații potrivit cărora și-ar putea reduce obiectivele de producție pentru mult așteptatul iPhone 13, scrie Mediafax. Acest lucru se întâmplă din cauza penuriei de cipuri.

În urmă cu câteva săptămâni, Apple a organizat conferința sa de toamnă, pentru a dezvălui cele mai noi smartphone-uri din portofoliu. Acum, iPhone 13, 13 mini, iPhone 13 Pro și Pro Max vor ajunge la Vodafone, Orange și iStyle.

Dacă te-ai fi uitat la conferința Apple de acum ceva timp, ai fi fost tentat să crezi că, pentru prima oară în istoria companiei, noua serie de terminale iPhone 13 ar fi ajuns în magazine începând cu 24 septembrie în fiecare colț al mapamondului. Nu a fost cazul. Ca de obicei, țări mai puțin importante, precum România, sunt semnificativ mai jos pe lista priorităților.

Apple se aștepta să producă 90 de milioane de iPhone-uri în ultimul trimestru din 2021, iar apoi, gigantul electronic a fost nevoit să le comunice partenerilor săi că producția va fi redusă cu zece milioane de unități.

Așadar, acțiunile Apple au scăzut cu 1,2% în tranzacțiile din afara pieței. De asemenea, producătorii de semiconductori Broadcom și Texas Instruments au scăzut și ei cu 1%. Sursele spun că se chinuie să livreze la timp suficiente cipuri pentru gigantul din Cupertino.

Milioane de produse din numeroase industrii se bazează în prezent pe cipurile de calculator pentru a funcționa. În acest context, fabricile producătorilor de semiconductori lucrează acum la foc automat pentru a satisface cererea.