11 aug. 2021 | 18:35

Cel mai înfricoșător robot canin, confirmat: vine din China și costă o avere

ACTUALITATE
Cel mai înfricoșător robot canin, confirmat: vine din China și costă o avere

Xiaomi are acum propriul său robot canin. CyberDog-ul este un patruped open-source desprins parcă dintr-o distopie.

Xiaomi a anunțat CyberDog, un robot cvadruped open source și seamănă cu o versiune mai puternică a lui Spot creat de Boston Dynamics.

Are o versiune a Jetson Xavier NX a NVIDIA, care a fost supranumit cel mai mic supercomputer AI din lume. În ceea ce privește capacitatea de a experimenta lumea, CyberDog are 11 senzori încorporați, inclusiv senzori tactili și ultrasonici, camere și GPS pentru a „interacționa cu mediul său”.

Xiaomi spune că această tehnologie este suficient de bună pentru a permite CyberDog-ului să-și urmeze proprietarul și să navigheze în jurul obstacolelor. De asemenea, este capabil să identifice postura și să urmărească fețele umane, permițându-i să aleagă și să urmărească indivizii dintr-un grup anume.

În loc să vândă acest robot ca produs de vânzare generală, compania va lansa deocamdată doar o mie de bucăți „fanilor, inginerilor și pasionaților de robotică Xiaomi, pentru a explora împreună posibilitatea imensă a CyberDog”. Acest lucru va fi facilitat de o comunitate open-source, găzduită de Xiaomi, care poate fi urmată de construirea unui laborator de robotică, pentru a stabili o cale pentru „inovații viitoare”.

Desigur, robotul nu este ieftin, iar acei oameni care vor să cumpere robotul canin vor trebui să achite 9.999 de yuani sau aproximativ 1.540 de dolari pentru a obține un exemplar.

Acest robot canin polițist a arestat un infractor. Scena seamănă perfect cu un episod din Black Mirror

Câinii de poliție roboți sunt printre noi. Sau mai bine zis, câinele robot polițist patrulează anumite regiuni și îi ajută pe polițiștii locali să prindă criminali. Nu poți să nu te gândești la un episod din serialul SF Black Mirror.

Oamenii au privit cu uimire câinele robot „Spot” de la Boston Dynamics, care a ajutat recent la arestarea unui suspect. Într-un videoclip care a devenit viral, caninul motorizat pare să însoțească un grup de polițiști.

Filmările încărcate recent pe Facebook arată o mulțime de spectatori confuzi, cameramanul exclamând „Nu am mai văzut așa ceva în viața mea.” Utilizatorii online au reacționat la videoclip cu dispreț, pe fondul unor proteste pe scară largă despre violența poliției și că aceștia cheltuie excesiv cu acest lucru.