Câinele robot polițist a arestat un infractor. Scena seamănă perfect cu un episod din Black Mirror

Câinele robot polițist a arestat un infractor. Scena seamănă perfect cu un episod din Black Mirror

Câinii de poliție roboți sunt printre noi. Sau mai bine zis, câinele robot polițist patrulează anumite regiuni și îi ajută pe polițiștii locali să prindă criminali. Nu poți să nu te gândești la un episod din serialul SF Black Mirror.

Oamenii au privit cu uimire câinele robot „Spot” care a ajutat recent la arestarea unui suspect. Într-un videoclip care a devenit viral, caninul motorizat pare să însoțească un grup de polițiști.

Filmările încărcate recent pe Facebook arată o mulțime de spectatori confuzi, cameramanul exclamând „Nu am mai văzut așa ceva în viața mea.” Utilizatorii online au reacționat la videoclip cu dispreț, pe fondul unor proteste pe scară largă despre violența poliției și că aceștia cheltuie excesiv cu acest lucru.

Câinele robot polițist nu prea e privit cu ochi buni de cetățeni

Utilizatorii de Facebook au spus și că abia așteaptă „să-i dea un picior în cap” câinelui robot. Nu este prima dată când digidogul NYPD naște controverse. În februarie, un membru al Congresului Statelor Unite ale Americii, Alexandria Ocasio-Cortez, a criticat câinele, care patrula în comunități cu oameni de culoare cu venituri mici.

„Acum sunt folosite drone de supraveghere robotizate pentru testarea în comunitățile de cetățeni de culoare cu venituri mici, fără școală și cu resurse scăzute”, a scris ea pe Twitter. Ocasio-Cortez a sugerat că finanțarea poliției pentru tehnologie nouă, precum Digidog, ar fi servit mai bine comunității dacă ar fi fost alocată programelor de educație sau locuințe.

„Vă rog să vă întrebați: când ați văzut ultima oară o tehnologie de ultimă generație, de clasă mondială, pentru educație, asistență medicală, locuințe prioritizată în mod consecvent pentru comunitățile defavorizate ca aceasta?”, a adăugat ea într-un tweet.

Digidog, care a fost proiectat de gigantul american de robotică Boston Dynamics, a fost adus la NYPD anul trecut. Robotul este echipat cu camere pentru a căuta o zonă și a trimite înapoi imagini în timp real și este alimentat de inteligență artificială pentru a naviga singur.

Costând peste 75.000 de dolari, robotul a atras faimă virală atunci când videoclipurile despre capacitățile sale au fost postate pe canalul de YouTube Boston Dynamics, adunând milioane de vizualizări. Dar, văzând robotul în acțiune, mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la implicațiile potențiale privind confidențialitatea.

Citește și: