Spot este cel mai eficient şi rapid robot al Boston Dynamics [VIDEO]

După ce ne-au impresionat cu alţi câţiva roboţi cu nume sugestive, cei de la l-au anunţat oficial pe Spot, creaţia de mai jos.

Aceasta este prima lansare importantă a companiei americane după ce a fost achiziţionată de Google în 2013 şi făcut furori pe internet cu un alt robot intitulat WildCat – Pisica Sălbatică.

Inspirat din trăsăturile unui câine, cel mai recent robot al celor de la Boston Dynamics reprezintă un upgrade important în comparaţie cu creaţiile anterioare ale companiei. Spot are o greutate de 72,5 kilograme şi funcţionează printr-o combinaţie de motoare electrice şi pistoane hidraulice. Sursa sa de energie este o baterie electrică de mare putere. Ca funcţionalitate, este capabil să se deplaseze, să se caţere pe diverse suprafeţe greu accesibile şi să se echilibreze în permanenţă indiferent de unghiul de deplasare. Amalgamul de senzori din interior sunt responsabili şi de abilitatea sa de a nu putea fi dărmat. Orice tentative de a-l împinge la pământ eşuează, după cum veţi putea vedea şi în imaginea de mai jos.

Pe lângă multe alte funcţii avansate, cea mai mare performanţă a lui Spot ţine de dimensiunile sale reduse. Fiind relativ uşor în comparaţie cu WildCat şi , noua creaţie a americanilor se poate strecura cu uşurinţă în locaţii greu accesibile. Poate transporta diverse obiecte în situaţii de urgenţă şi poate oferi ajutor când o dronă sau alt tip de robot nu are nici o şansă.

Ca şi în cazul celorlalte creaţii ale Boston Dynamics, nu ştim dacă Spot va deveni vreodată un produs comercial sau se va rezuma la a fi folosit de către armata americană.

05:55 10.02.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video