Elon Musk și-a comparat proiectul futurist Neuralink cu un episod din Black Mirror

Elon Musk și-a comparat proiectul futurist Neuralink cu un episod din Black Mirror

Elon Musk a depășit din nou barierele științei și a prezentat „cyberporc-ul”, cu un cip implantat în creier, adică un procesor care permite comunicarea între corp și computer. În timpul evenimentului live al lui Elon Musk despre lansarea sa secretă Neuralink de vineri seară, excentricul miliardar a făcut o comparație surprinzătoare invocând serialul science fiction „Black Mirror”.

Comentariul a venit când răspundea la o întrebare a jurnaliștilor despre ipoteza conform căreia tehnologia ar putea permite utilizatorilor să salveze și să redea amintirile.

„Da, cred că în viitor vei putea salva și reda amintirile”, a spus el. „Adică, acest lucru sună evident ca un episod din „Black Mirror„. Dar cred că producătorii serialului sunt destul de buni în a prezice lucruri care chiar se vor întâmpla”, a adăugat el.

Va reuși Musk să aducă în realitate un pasaj din Black Mirror?

Întrebarea aceasta legată de ceea ce ar putea fi capabilă tehnologia în viitor te duce cu gândul la episodul “The Entire History of You”, din serial. Episodulprezintă personaje care sunt capabile să înregistreze și să-și vizioneze toate amintirile – cu consecințe dezastruoase.

Mai mult, după afirmația sa surprinzătoare despre „Black Mirror” și cum vom putea să ne derulăm amintirile ca pe ecranul telefonului, Musk a continuat să speculeze că tehnologia ar putea fi folosită, în cele din urmă, chiar pentru transferul minții umane.

„Ați putea încărca, ați putea să vă stocați amintirile ca o copie de rezervă și să le restabiliți și, în cele din urmă, le-ați putea descărca într-un corp nou sau într-un corp robot”, a spus Musk. „Viitorul va fi ciudat”, a completat el.

Până acum, startup-ul Neuralink a fost lăsat la nivelul interpretării. Dar Musk, așa cum ne-a obișnuit deja, a stabilit deja niște obiective foarte ambițioase pentru Neuralink. „Impactul profund al interfețelor neuronale de mare lățime de bandă și de înaltă precizie nu este apreciat”, a scris el în februarie. „Neuralink ar putea schimba acest lucru la un om cât mai devreme, în acest an”, adăuga el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: