În sfârșit, te poți simți ca un Jedi! Aceasta e sabia laser ca-n Star Wars

În sfârșit, te poți simți ca un Jedi! Aceasta e sabia laser ca-n Star Wars

James Hobson, inginerul și personalitatea YouTube, a creat, în cele din urmă, ceea ce au visat atât de mulți nerds și fani ai SF-ului: a creat o sabie laser funcțională – și potențial letală – cum i-ar sta bine unui adevărat Jedi.

Mulți fani ai „Star Wars” au încercat să creeze o sabie luminoasă autentică, dar au reușit să obțină aspectul doar prin utilizarea tuburilor și luminii metalice care nu se retrag – cu alte cuvinte, o lanternă puțin mai altfel.

Însă acum, inginerii din spatele canalului de YouTube „The Hacksmith” au creat o sabie laser în stilul „Războiului Stelelor”, care arde suficient de fierbinte pentru a tăia oțelul.

Conducătorul echipei, James Hobson, spune că este „prima sabie laser retractabilă pe bază de plasmă”. Și, deocamdată, suntem dispuși să îi credem pe cuvânt.

Sabia steampunk poate trimite un flux laminar de gaz propan lichid comprimat și oxigen, care arde la 2200 de grade Celsius.

Pentru a-i permite să ardă într-un mod atât de specific, echipa a folosit „duze laminare”, care permit evacuarea unui flux extrem de concentrat de gaz, creând un fascicul de plasmă. Aceste duze costă destul de mult- aproximativ 4.000 de dolari fiecare – și sunt adesea folosite în industria suflării sticlei.

Datorită adăugării unor săruri speciale, sabia laser poate fi transformată în diferite culori, inclusiv galben, verde și roșu.

Sabia laser are nevoie de un pachet de alimentare extern. Pentru a recrea energia scoasă de sabiile luminoase pe care le vedem în filme, Hobson spune că ai avea nevoie de atâta energie ca de la o centrală nucleară.

Și da, se dovedește că este atât de puternică pe cât pare. Într-o demonstrație, sabia laser a fost capabilă să ardă și să pătrundă chiar printr-o ușă de oțel. Chiar pare a fi unul dintre cele mai potrivite cadouri de Crăciun pentru un adevărat fan Star Wars.

Citește și: