O nouă o sabie laser inspirată din Star Wars este și mai letală decât celelalte

O nouă o sabie laser inspirată din Star Wars este și mai letală decât celelalte

Nu e nici un secret că odată cu lansarea noului episod Star Wars, fanii faimoasei francize au apărut ca ciupercile după ploaie. Iar odată cu ei, au început și invențiile care mai de care mai trăsnite, care să imite într-un mod cât mai autentic posibil faimoasele săbii laser din film. Ultima din această listă, cea a YouTuber-ului Styropyro este cea mai spectaculoasă și cea mai letală.

Fiind construită dintr-un proiector laser modificat cu o putere de 7W, ”sabia” lui Styropyro este de câteva ori mai puternică decât necesarul orbirii unui om. Fiind un laser, raza propriuzisă nu este limitată în lungime ca lama sabiilor din filme, însă este destul de puternică să poată tăia prin fire, lemn și alte obiecte din casă.

Cum Styropyro are experiență în a construi lasere portabile extrem de puternice, noua sabie nu este neapărat o mare realizare, comparată cu ”bazooka” de laser construită anterior ce conținea cinci raze laser care cumulat emanau o putere de 40W.

Deși inventatorul năstrușnic descrie în detaliu echipamentul necesar construirii acestor lasere, e de recomandat să nu îi imitați dispozitivul decât doar dacă aveți destulă experiență în a face așa ceva.

Oricum, sabia laser a lui Styropyro e de departe cea mai spectaculoasă sabie pe care am văzut-o până acum, și nu m-ar mira să mai apară în viitor și alte săbii laser incredibile care s-o depășească pe aceasta.

Citește și: