10 invenții create de armata SUA, de la glonțul autonom la costum ca de Iron Man

10 invenții create de armata SUA, de la glonțul autonom la costum ca de Iron Man

Tehnologia militară poate fi un lucru destul de interesant și, din fericire sau nu, este în continuă evoluție.

Armata Statelor Unite consideră The Army Expeditionary Warrior Experience (AEWE) ca fiind un pilon al dezvoltării experimentale a armatei. AEWE reprezintă un apel deschis către industriile private care pot să furnizeze tehnologii de ultimă generație pentru a fi testate.

Dintre aceste tehnologii, iată câteva despre care trebuie neapărat să știi.

EZRaider

ezraider

EZRaider este un scuter electric de teren care a fost testat de armată. Deși este destinat utilizării militare, scuterul poate rula pe majoritatea tipurilor de teren și poate transporta mai mult de 180 de kilograme.

Cerberus GL UAV

cerberus

Cerberus GL UAV este o dronă care poate trage cu grenade. Poate transporta trei runde explozive, flash, infraroșu, fum sau gaze lacrimogene. Este testat de armată la AEWE.

Gloanțele self-guiding ale DARPA

gloante

Această muniție de calibru 50 își poate schimba direcția în mijlocul zborului după ce tragi. Acest lucru ar putea fi util pentru atingerea țintelor în mișcare. DARPA a testat-o în 2015, dar nu a mai existat nicio informație despre ea de atunci.

Materialul Quantum Stealth

camuflaj quantum stealth

Materialul Quantum Stealth dezvoltat de HyperStealth Biotechnology este o formă de camuflaj care redirecționează lumina pentru a face mai dificil să vezi pe cineva și funcționează deosebit de bine în condiții de lumină slabă.

Gardian XO

guardian xo

Guardian XO dezvoltat de Sarcos Robotics este un exoschelet robot care va fi testat de armata SUA în 2020. Se presupune că face pe cineva de 20 de ori mai puternic pentru ridicarea obiectelor grele.

Laserul pe care îl poți auzi

laser

Pentagonul lucrează în prezent la un sistem laser care poate crea “bile de plasmă” care să conțină vocea ta, astfel încât să poți trimite un mesaj unui intrus sau altcuiva, fără a vorbi prin difuzor.

Protecție laser

arma laser

Lockheed Martin dezvoltă o armă laser de 100 de kilowați pentru armata SUA care poate apăra împotriva rachetelor. Acesta va fi atașat vehiculelor mari.

Robotul Guardian S

guardian s

Robotul Guardian S este un șarpe robotizat dezvoltat de Sarcos care poate fi folosit pentru eliminarea bombelor, colectarea informațiilor militare și multe altele. Poate urca și coborî pereți și pe aproape orice alt tip de suprafață.

Mini drone

mini drone

DARPA dezvoltă insecte zburătoare robotizate de zeci de ani. Armata investește, de asemenea, în drone care arată ca niște păsări mici și care îți încap în palmă. Dronele folosesc sistemul de recunoaștere personală Black Hornet poate ajuta soldații să vadă în unghiuri greu accesibile.

The Interceptor

interceptor

Dezvoltat de Anduril Industries, The Interceptor este o dronă făcută pentru a doborî în luptă alte drone. Compania consideră că cel mai bun mod de elimina dronele de atac este folosind propriile tale drone, înarmate cu lame ascuțite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: