Cea mai importantă lansare care va fi făcută odată cu iPhone 12 ține de iOS 14

Cea mai importantă lansare care va fi făcută odată cu iPhone 12 ține de iOS 14

iOS 14 de la Apple este foarte aproape și pe iPhone 12 va fi preinstalat. Este livrat cu o mulțime de funcții interesante, dar este foarte clar că va schimba modul în care ne raportăm la intimitate.

iOS 13 a ajutat Apple să se definească ca fiind marca ce se ocupă de securitatea și confidențialitatea ta. „Ce se întâmplă pe iPhone-ul tău, rămâne pe iPhone-ul tău” a fost un mesaj puternic lansat de companie. Acum, iOS 14 duce securitatea la nivelul următor.

Apple a făcut anterior presiuni asupra dezvoltatorilor de aplicații care doresc să strângă datele, dar acum acest lucru este îmbunătățit și mai mult. Odată cu noua versiune, utilizatorii vor putea opta dacă să le fie colectate datele sau nu. Această nouă caracteristică este, desigur, excelentă pentru confidențialitatea ta: înainte de a fi urmărit, vei primi o notificare care spune: „X ar dori permisiunea de a te urmări pe aplicații și site-uri web deținute de alte companii. Datele tale vor fi utilizate pentru a-ți oferi anunțuri personalizate”.

Apple îți va permite să alegi între „Permite urmărirea” sau „Cere aplicației să nu urmărească”

O altă schimbare importantă în iOS 14 este că dezvoltatorii de aplicații trebuie să fie mai transparenți în ceea ce privește datele pe care le colectează. Astfel, îți oferă mai multă claritate în ceea ce privește informațiile care apar în fundal.

Acest lucru îți va oferi, de asemenea, mai multe informații pentru a decide dacă o aplicație nu este pentru tine, înainte de a o descărca și posibilitatea de a gestiona mai bine permisiunile.

Și iOS 14 îți va spune, de asemenea, când o aplicație îți citește clipboard-ul pentru iPhone. iOS 14 de la Apple a depistat deja aplicații precum TikTok, LinkedIn și Reddit care se uitau să vadă ce texte ai în clipboard.

O altă caracteristică majoră pentru securitatea și confidențialitatea ta este un nou indicator luminos în bara de stare, care arată dacă o aplicație te înregistrează folosind microfonul sau camera foto. Acest lucru se întâmplă deja pe MacBook, așa că este destul de util să-l ai și pe iPhone.

iOS 14 pentru Apple ar putea fi o pierdere pentru mulți dezvoltatori de aplicații care se bazează pe posibilitatea de a urmări utilizatorii. Dar noile caracteristici de securitate și confidențialitate din iOS 14 vor fi un câștig pentru utilizatori, care obțin un control și mai mare asupra datelor și securității lor.

De asemenea, va fi un câștig pentru Apple, care nu câștigă bani din publicitate precum rivalii Google și Facebook și deține întregul ecosistem de hardware, software și servicii care să-i permită celebrei sale „walled garden” să continue să funcționeze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: