GeForce Now și Microsoft xCloud, sabotate de Apple: de ce nu le vei avea pe iPhone sau iPad

GeForce Now și Microsoft xCloud, sabotate de Apple: de ce nu le vei avea pe iPhone sau iPad

În domeniul streamingului de jocuri, piața s-a aglomerat destul de mult în ultimii ani, în favoarea utilizatorilor. Din păcate, posesorii de iPhone sau iPad nu vor profita de acest trend.

În urmă cu câteva zile, când s-a lansat noua serie Galaxy Note, cei de la Samsung s-au lăudat cu un parteneriat cu Microsoft. Era vorba de câteva particularități suplimentare legate de platforma de streaming xCloud. Viitorii posesori de terminale Galaxy Note 20 care fac pre-comandă la acest gadget se vor bucura de 3 luni de acces gratuit la Microsoft xCloud.

În mod regretabil însă, același serviciu nu pare să ajungă prea curând pe iPhone. Toate testele cu Microsoft xCloud au încetat pe iOS, din cauza celor de la Apple și a politicilor referitoare la aplicațiile permise în AppStore. Nvidia GeForce Now și Google Stadia nu sunt disponibile pe iPhone sau iPad din exact același motiv.

Situația a devenit atât de neplăcută pentru gamerii pe iOS, încât cei de la Apple s-au simțit nevoiți să ofere explicații oficiale pe marginea subiectului celor de la Business Insider. ”Magazinul virtual AppStore a fost creat pentru a fi un loc sigur și de încredere pentru ca toți clienții să descopere și să descarce aplicații, în același timp, reprezentând o oportunitate de business grozavă pentru toți dezvoltatorii. Înainte să ajungă în magazinul nostru, toate aplicațiile sunt verificate în raport cu același set de reguli care sunt menite să ne protejeze clienții și să ofere câmp de joacă egal pentru toți dezvoltatorii.”, se arată în comunicatul cu pricina.

Cu alte cuvinte, în condiții ideale, Apple vrea să revizuiască sau să testeze orice aplicație pe care o pune la dispoziția utilizatorilor, chiar și dacă este vorba de jocuri oferite în format streaming, din cloud. Având în vedere că asta nu se va întâmpla niciodată, dacă vrei să te joci titluri din cloud, ar fi bine să optezi pentru un Android.

Citește și: