Care sunt dispozitivele pe care Netflix va transmite 4K

Care sunt dispozitivele pe care Netflix va transmite 4K

Când Apple va lansa macOS Big Sur mai târziu în acest an, utilizatorii de Mac vor avea, în cele din urmă, șansa de a începe streaming Netflix în 4K HDR pe computerul lor.

Dar vei avea nevoie de mai mult decât un ecran compatibil 4K pentru a face acest lucru. Într-un document de asistență observat de Apple Terminal (prin 9to5Mac), Netflix spune că vei avea nevoie și de un computer cu un cip T2 Security. Cu această cerință hardware înseamnă că numai Mac-urile recente au capacitatea de a reda conținut UHD de pe Netflix.

Dispozitivele care vor suporta această funcție

Iată lista completă a Mac-urilor echipate cu T2, care sunt compatibile cu noua funcție 4K: MacBook Pro din 2018 sau mai târziu, MacBook Air din 2018 sau mai târziu, Mac mini din 2018, Mac Pro din 2019, iMac Pro și 2020 iMac. Dacă nu ești sigur dacă Mac-ul tău are hardware-ul necesar, poți afla urmând pașii detaliați de Apple pe site-ul său web.

Verge sugerează că cerința ar putea avea legătură cu capacitatea cipului T2 de a procesa videoclipuri codate HEVC. Pe pagina sa web pentru iMac, Apple spune că coprocesorul poate transcoda videoclipul HEVC de până la două ori mai rapid decât cipul său T1 din generația anterioară.

Astfel, dacă Netflix codifică fluxuri folosind HEVC, acest lucru ar putea explica cerința. Mai mult, dacă ai un Mac echipat cu T2, va trebui să ții cont de alte câteva cerințe. Evident, macOS Big Sur este o necesitate, dar nu uita că trebuie să te abonezi și la planul premium Netflix de 16 dolari pe lună. În cele din urmă, poți transmite în flux conținut 4K numai prin Safari. Alte browsere te vor limita la 720p pe un Mac. Și ar fi păcat să vezi filme la o calitate mai proastă, când ai altă posibilitate acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: