Apple a anunțat un iMac Pro cu 256 GB RAM și, ei bine, costă o avere

Apple a anunțat un iMac Pro cu 256 GB RAM și, ei bine, costă o avere

iMac e computerul all-in-one creat de Apple. Există și într-o versiune premium cu 256 GB de memorie RAM. Da, ai citit bine. Și da, prețul e pe măsură.

Apple a adăugat în portofoliul său de produse un iMac Pro cu 256 GB memorie RAM. Prețul de start, în Statele Unite ale Americii, este de 5.000 de dolari. Dacă adaugi 256 GB RAM, mai plătești încă 5.200 de dolari. Iar, per total, te duci la peste 10.000 de dolari. Dar asta nu e tot, că mai există o versiune și mai scumpă.

iMac Pro are 32 GB memorie RAM în versiunea standard și ca să ai 64 GB RAM costă 400 de dolari. Și, tot așa, mai poți avea o versiune cu 128 GB RAM pentru 2.000 de dolari. Dar, după cum vezi, pentru cea mai mare cantitate de RAM prețul se duce în stratosferă.

Apple n-a mărit însă doar gama de opțiuni pentru RAM. Noul iMac Pro poate avea placă video AMD Radeon Pro Vega 64X cu 16 GB de memorie RAM și acest upgrade costă 700 de dolari. Spre comparație, un iMac Pro dispune, în versiunea standard, de o placă video Vega 56. Iar de la acest GPU, la unul mai bun, costul era de 550 de dolari pentru Vega 64.

În fine, acum e timpul să vezi care-i cel mai scump iMac Pro pe care îl poți avea. Are 256 GB memorie RAM, un procesor Intel Xeon W cu 18 nuclee și o frecvență de 2,3 GHz, 4 TB de stocare pe SSD și placa video menționată mai sus. Prețul? 15.700 de dolari.

Ce e un iMac și de ce e important pentru Apple?

Apple, de-a lungul existenței, a trecut prin câteva transformări cruciale și-a lansat diverse produse iconice. Dar niciunul nu e mai longeviv decât iMac. Acesta a fost introdus prima dată în 1984 sub numele Macintosh. O vreme a fost un computer mult prea scump și prea puțin performant.

A fost regândit la finalul anilor ’90, când Steve Jobs a revenit la Apple. A devenit mai colorat, mai ieftin și mai dezirabil. Între timp, în mandatul lui Tim Cook la conducerea companiei, acest computer a devenit mai subțire, a primit ecrane mai performante și a ajuns să fie cel mai popular all-in-one și, mai mereu, cel mai scump.

Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: